Uppsluppen stämning på den sista Rosengårdsträningen före returen mot Chelsea. Alexandra Lowe Riley, Caroline Seger, Anita Asante, och Zecira Musovic har svårt att hålla sig för skratt. Foto: Johan Nilsson/TT
Caroline Seger klackar under tisdagens träning. Foto: Johan Nilsson/TT

Seger har bara fokus på att vinna returen

FOTBOLL Långa stunder utspelat och 0-3 på bortaplan.
Då krävs ett mirakel för att FC Rosengård ska kunna vända mot Chelsea och ta sig vidare till åttondelsfinal i Champions League.

– Jag går bara för en sak, och det är att vinna matchen, konstaterar 32-åriga lagkaptenen Caroline Seger efter tisdagens träning.
– Vi har ingenting att förlora, ska göra allt för att få ett tidigt mål och störa dem.
Det går att diskutera scenarier i all oändlighet. Seger med 4-1, eller mer, krävs i varje fall för avancemang och därför vill det till något alldeles extra.

Caroline Seger snackar inte i dessa termer över huvud taget.
– Viktigast för mig är att vinna, 1-0, 4–3 eller 3-2 är skit samma. Vinner vi har vi gjort en bra prestation eftersom det är ett starkt lag som vi möter.
– Sedan handlar det också om att inte gå in och sälja sig, och bli övermodiga i anfallsspelet för då kommer Chelsea att straffa oss. Gäller att vara väldigt smarta i allt vi gör, utnyttja att de har tre i backlinjen och ytorna som framför allt finns bakom yttermittfältarna.
– Få backlinjen att jobba, och senast fanns det tendenser när vi tryckte ner dem på deras planhalva.
– Fotbollen är jämn. Vi måste sätta chanserna som vi får och inte släppa in ett tidigt mål då det förändrar mycket.

Seger imponerades av motståndet i första mötet.
– Chelsea gjorde nog en av sina absolut bästa matcher mot oss, har inga direkta svagheter och landslagsspelare på varje position. Ett skickligt lag och bjuder man på lite yta går det väldigt snabbt.

×