Visst går det bra att plantera buskar en bra bit in på hösten.Foto: Joacim Österstam
Vaktmästare Anders Berggren planterar blåbär i Rebeckahörnan på Kärråkra demenscentrum.
Anna Olofsson tycker man ska koka sylt på blåbären. I bakgrunden aktivitetsansvariga Madeleine Nilsson.

Planterar för ökad trivsel

ESLÖV Kärråkra demenscentra har fått ett äppelträd och fyra bärbuskar av den kvinnliga Odd Felloworden Rebeckalogen nummer 58 Sankta Dorothea i Eslöv.
– Det är för att förgylla för de äldre som bor här, säger Rebeckalogens ceremonimästare Gunnel Håkansson.

I snålblåst och duggregn lastas bilen ur med växter och planteringsjord. Ett äppelträd och fyra bärbuskar. En gåva från Rebeckalogen till Kärråkra demenscentra.

Det var aktivitetsansvariga Madeleine Nilsson på Kärråkra demenscentra som föreslog träd och bärbuskar när Gunnel Håkansson från Rebeckalogen frågade vad Kärråkra ville ha.
– Det kan vara trevligt med lite nya växter i trädgården för dem som bor här. Att kunna gå ner och känna på äpplena. Och kanske plocka ett äpple och baka en äppelkaka. Det är sånt man kommer ihåg sedan gammalt, säger Gunnel Håkansson.
– Det är för att förgylla för de äldre som bor här, säger Gunnel Håkansson.

Rebeckalogen har under en tid samlat in pengar för att göra något för de boende på äldreboendena i Eslöv, Höör och Hörby.
– Våra ledord är vänskap, kärlek och sanning, säger Rebeckalogens undermästare Ann-Christin Persson och fortsätter.
– Vi arbetar mycket med välgörenhet. Och detta är ett sätt, säger Ann-Christin Persson.
Rebeckalogen har tidigare varit på Trollsjögården, Bergagården, Gjutargården och Vårlöken och bjudit på musikunderhållning och hembakade kakor.
Men på Kärråkra ville man ha växter till sin trädgård. Det blev ett Rödluvan-äppelträd, två hallonbuskar och två blåbärsbuskar.
– Det är roligt med något som bär frukt, säger Ingrid Persson från Rebeckalogen samtidigt som vaktmästare Anders Berggren gräver hål i gräsmattan för äppelträdet.

Elisabet Rosén och Anna Olofsson bor på Kärråkra och hjälper till med planteringen av bärbuskarna i ett hörn av trädgården.
– Trädgårdsmästarens skyddshelgon heter Rebecka, säger Ann-Christin Persson och vips har trädgårdshörnan fått namnet Rebeckahörnan.
Vad ska ni göra med alla blåbären?
– Ja, de rensar vi väl och kokar till sylt. Blåbärssylt. Det är väl gott, säger Anna Olofsson.

Vaktmästare Anders Berggren lägger en sista hand på jorden.
– Vad grann den är i färgen, säger Anders Berggren om blåbärsbusken.

Hur känns det nu?
– Det känns väldigt bra. Det är precis det här vi arbetar för. Alla ska bli nöjda och glada, säger Ann-Christin Persson.

Dagens fråga

Är du nöjd med din lön?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×