Peter Madsen. Foto: TT Foto: Foto: Bax Lindhardt / TT

Peder Madsen omhäktas frivilligt

Danmark Peder Madsen som sedan i somras suttit anhållen misstänkt för bland annat dråp omhäktades under tisdagen. Han gick självmant med på beslutet.

Madsen har suttit frihetsberövad sedan den svenska journalisten Kim Wall dog på hans ubåt i somras. Han är misstänkt för dråp, brott mot griftefriden samt för sexbrott, då polisen hittat ett flertal skärsår kring offrets underliv.

Han har själv erkänt att han styckade Walls kropp och att han sedan kastade den i havet.

Madsen har gett ett flertal förklaringar kring hur Kim Wall dog under deras ubåtsfärd. Han har tidigare hävdat att hon fick en lucka i huvudet på båten, något som motbevisats av polisen. Först hävdade han att han släppt av henne levande i Danmark.

Det senaste beskedet Madsen gett är att hon kan ha dött av en kolmonoxidförgiftning inne i ubåten under tiden som Madsen själv var uppe på däck.

Nu omhäktas Madsen och kommer därmed att vara frihetsberövad fram till den 13 december. Han gick frivilligt med på beslutet.

– Eftersom att vi är i en situation där det inte har kommit fram någon ny avgörande information, så har vi valt att godkänna en frivillig förlängelse av häktningsperioden. Sedan får vi se hur situationen ser ut igen i december, säger Betina Hald Engmark, Peder Madsens advokat till Ekstrabladet.