Foto: TT

Kvinna misshandlad och filmad på Söderkulla

Under natten fick en livesändning på Facebook ett flertal personer att ringa polisen. Filmen visade en medvetslös kvinna i en lägenhet och en man i 50-årsåldern.

Det var vid midnatt som ett flertal tipsade ringde in till polisen och berättade att de hade sett en film med en medvetslös kvinna i 50-årsåldern. Händelseförloppet kunde följas live i en video i en sluten grupp på Facebook.

I filmen syntes även en jämnårig man.

Med hjälp av inringare kunde polisen till slut identifiera lägenheten, en adress på Söderkulla, där kvinnan befann sig. Man tog sig in i lägenheten och grep kvinnans 50-åriga pojkvän. Han misstänks nu för misshandel.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus. Enligt polisen ska hon inte ha varit allvarligt skadad och det är oklart varför hon var medvetslös.

En yngre kvinna ska ha filmat och lagt ut filmen på Facebook. Men varför hon gjorde det är ännu oklart. Enligt polisen kan filmen ha varit ett rop på hjälp.

Under den tidiga morgonen rapporterade polisen felaktigt att vittnen sett hur kvinnan misshandlades i filmen, samt att det var förövaren som filmat.

I lägenheten hittade även polisen två luftvapen och ammunition, som mannen inte hade licens för.

På tisdagsmorgonen anhölls den 50-åriga mannen misstänkt för brott mot vapenlagen, misshandel av de båda kvinnorna samt för olaga hot.

Vad det olaga hotet ska ha bestått i vill polisen inte gå in på.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×