Föreningen Resursverket staratde i maj en hyresstrejk. Nu fortsätter fastighetsägare och hyresgäst striden i Malmö tingsrätt.

Hyrestrid slutar i Malmö tingsrätt

MALMÖ Fastighetsägaren har stämt hyresgästen och kräver omedelbar avflyttning och att få både deponerad och förfallen hyra.
Nu svarar hyresgästen med två motstämningar och anser bland annat att hyran som man krävs på är för hög.

Det handlar om striden om lokaler på Västanforsgatan. Här har föreningen Resursverket i flera år drivit hjälp- och stödverksamhet av olika slag under namnet Kontrapunkt i lokaler man hyrt av fastighetsbolaget Eroom.
För några månader sedan skar det sig ordentligt mellan föreningen och fastighetsägaren. Vid en inspektion av stadsbyggnadskontoret upptäcktes att det saknades ett giltigt bygglov för samlingslokal för en av lokalerna.
Nu startade en strid om vems ansvar bygglovet egentligen var, en strid som nu tas till Malmö tingsrätt.
Husets ägare, tyckte föreningen, och inledde i mitten av maj en hyresstrejk där man deponerade hyran hos länsstyrelsen. Fastighetsägaren svarade i slutet av augusti med att stämma föreningen. Eroom Properties kräver att föreningen omedelbart flyttar ut och att tingsrätten ska döma att bolaget får lyfta ut den deponerade hyran, drygt 65 000 kronor, och att föreningen betalar förfallen hyra med nära 167 000.
Föreningen kontrat nu med två motstämningar. Den retroaktiva hyra fastighetsägaren kräver är felaktig, skriver föreningen advokat bland annat.
Han anser också att föreningen har tätt till nedsatt hyra eftersom man inte kunnat använda en av de hyra lokalerna på grund av det inte fanns ett giltigt bygglov.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×