Foto: Kent Gilbert/TT

”Största bokningen i Sweden Rocks historia”

Musik ”De är för stora och dyra för att spela på Sweden Rock Festival.”
Så brukade Sweden Rock svara på frågan om de inte kan boka de brittiska metallgiganterna. Men nu blir svaret ett annat.

Iron Maiden till Sweden Rock har varit en dröm för många, och säkert inte minst för arrangörerna, men en ouppnåelig sådan. I ett pressmeddelande skriver man nu att de egentligen fortfarande är för stora och för dyra men att man trots det lyckats få till en bokning.

Det innebär att de kommer till hårdrocksfestivalen i blekingska Norje den 7 juni på sin Legacy of the beast-turné. Och den som längtar att höra klassiker från bandets klassiska era på 80-talet lär inte bli besviken.

– Som våra fans vet så har våra turnéer följt ett visst mönster sedan Bruce Dickinson (sång) och Adrian Smith (gitarr) kom tillbaka till bandet kring millennieskiftet. Varannan turné har fokuserat på ett nytt albumsläpp och varannan turné har fokuserat på bandets klassiker, säger managern Ron Smallwood i pressmeddelandet.
– Nästa års turné kommer att fokusera på det äldre materialet.

Iron Maiden bildades 1975 i stadsdelen Leyton i nordöstra London och det var i och med sångaren Bruce Dickinsons ankomst 1981 och albumet Number of the Beast som släpptes året därpå man skulle växa sig till ett av världens genom tiderna största hårdrocksband. På nästa års Sweden Rock får man sällskap av Ozzy Osbourne och svenska hårdrockspionjärerna Heavy Load som återförenades så sent som i oktober i år efter att ha legat i träda sedan 1985.

×