Bilist försökte köra på poliser efter biljakt

SYDOST Österlen
En drogad 28-åring försökte köra på polisen tre gånger efter en polisjakt från Tomelilla till Simrishamn i lördags.

Det var vid 23-tiden i lördags som en polispatrull vid Gladanleden, Tomelilla, fick syn på en man i en bil som de kände igen för att ha kört olovligt och drograttfull tidigare.
Polispatrullen satte på blåljus och blinkade för att mannen skulle stanna bilen, men i stället blev det upptakten till en biljakt. Föraren körde vingligt vidare på väg 11 mellan 100 och 160 kilometer i timmen i riktning mot Simrishamn.
Färden gick förbi Lunnarp och i Gärsnäs körde mannen in på en återvändsgränd men lyckades fortsätta ut på en smal grusväg där han inte kunde köra vidare.
När polisen steg ur bilen backade han mot dem och in i deras bil, så att de måste söka skydd i bilen. Han upprepade detta två gånger och steg sedan ur bilen och greps.
I bilen satt två passagerade, 19 och 27 år gamla, som också var påverkade av narkotika. Även de måste följa med till polisstationen för kroppsbesiktning. Bilen togs i beslag.
Föraren misstänks nu för försök till grov misshandel mot tjänsteman, knarkbrott för innehav och för eget bruk, grov olovlig körning, vårdlöshet i trafik och rattfylleri under påverkan av narkotika.

Dagens fråga

Är Kattis Ahlström ett bra val som SVT:s julvärd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×