Foto Jonas Ekströmer / TT

Timell: jag har inte erkänt tafsande

Sverige Nu har TV4-profilen Martin Timell, som är polisanmäld, misstänkt för våldtäkt, valt att bryta tystnaden.

Efter att ha avstått att uttala sig i tre veckor säger han till SVT Nyheter att han känner sig jagad och att han tvingats fly landet.

Han nekar bestämt till att han ska ha erkänt tafsande, och välkomnar att polis och åklagare utreder anmälan.
– Det har varit en massiv kampanj, där det känns som att media inte bara bedriver en utredning utan också en bevisvärdering på löpsedlar, debattartiklar och i morgonsoffor, säger Timells juridiska ombud Hanna Lindblom till Expressen.

Timell är misstänkt för en våldtäkt som ska ha inträffat under en jobbfest 2008. Han har nekat till alla anklagelser om våldtäkt och sexuella trakasserier som har riktats mot honom och kommer, enligt hans advokat Hanna Lindblom, inte att erkänna något, skriver SVT.

Förundersökningen inleddes i slutet av oktober efter att en tidigare produktionsassistent på ”Äntligen hemma” anmält programledaren.
Själv kallar han medias rapportering kring den misstänkta våldäkten för ”en häxjakt”.
– Jag har varit jagad dygnet runt i fyra veckor. De jagar mig på gatan. Jag har fått fly det här landet. Och jag har en familj. Hur fan tror du att det är, säger han till SVT Nyheter.

Det var i en artikel i Expressen som det rapporterades om att Timell erkänt tafsande. Men de uppgifterna är helt felaktiga, enligt honom själv.
– Det står aldrig någonsin i den artikeln att jag har erkänt tafsande, vilket jag aldrig har gjort och vilket jag aldrig har utfört heller, säger han till SVT Nyheter.

Elisabeth Massi Fritz är målsägarbiträde för den kvinna som har polisanmält Martin Timell för våldtäkt.
Hon menar att hans nekande inte förändrar bevisningen.

”Martin Timell får ha den inställningen han vill. Det förändrar inte min klients berättelse som är självupplevd och väldigt detaljerad. Det förändrar inte heller den omfattande stödbevisning som finns och som polis och åklagare för närvarande utreder”, skriver hon i ett sms till SVT Nyheter.

Elisabeth Massi Fritz anser att Timell borde ha polisanmälts för länge sedan, för handlingar som andra kvinnor än hennes klient berättat om.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×