Peder fortsätter imponera

RIDSPORT
EM-guldmedaljören Peder Fredricson fortsätter att imponera. På lördagen red han avslutningen i Global Champions Tour i Doha och tog en tredjeplats med Christian K.

Peder var felfri över den krävande banan i grundomgången och sedan även utan fel i omhoppningen. Hans tid visade sig räcka till pallplats, efter segrande Harrie Smolöders från Nederländerna (silvermedaljör efter Peder i EM).
– Det här är fantastiskt kul. Jag mötte ju många av världens bästa ryttare, sa Peder.
Drygt en halv miljon kronor var tredjeplatsen värd.
Även klassens andra svensk Henrik von Eckermann var placerad, tia, efter ett nedslag med Chaccano i grundomgången.
Rolf-Göran Bengtsson vann i Doha i fjor, både Grand Prixen och totalt i serien, men sedan Casall pensionerats matchar Rolf-Göran sina kommande hästar på mindre tävlingar. I helgen var han i Maastricht och tog fina placeringar med Yajamila.

×