Eric Saade bjuder gänget på pannkaksfrukost och en aktivitet som han själv älskar att göra. Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Känslosamt under Saades kväll

Han fick skivkontrakt redan som 16-åring, slog igenom stort med låten Manboy och har deltagit flera gånger i Melodifestivalen. Ikväll är det Eric Saades dag i Så mycket bättre.
– På ett sätt är det det värsta jag har gjort i hela mitt liv, säger han.

Lördagens avsnitt blir ett känslosamt sådant för Eric Saade när han är i fokus vid bordet i Så mycket bättre-ladan.
– Det är väldigt jobbigt att sitta där och riva upp en massa känslor när man inte är en sådan person, jag brukar ducka för sånt. Samtidigt har jag aldrig fått så mycket kärlek i mitt liv som då, säger Eric Saade. Det var en dag av bara rena hyllningar, man känner sig väldigt bortskämd. Jag tycker att alla var superbra, alla är så olika. Det är alltifrån country till Icona Pop så det är otroligt spretigt och olikt varandra och det är det som är så roligt. Jag blev jätteöverraskad över vissa låtval. Jag tror att Sabina överraskade mest.
Hans egen tolkning av Sabina Ddumbas låt Wild under förra lördagen är också den låt som han själv är mest nöjd med.
– Det är en av mina favoritlåtar. Jag tror man såg på mig att jag hade mycket feeling, jag var typ övertaggad.
Att ha en egen dag var inte lika roligt som att tolka de andras låtar konstaterar han.
– Ärligt talat, min dag var mest jobbig. Det var det jobbigaste jag har gjort i hela mitt liv. Men alla dagar man får hålla på med musik är en dröm som man drömt sedan man var liten och stod i pojkrummet och fantiserade om att det var inför en publik fast att det inte var någon där, berättar han.
Varje gång Eric Saade står på scenen är han säker på att det är där han hör hemma.
– Då försvinner min osäkerhet och jag blir helt plötsligt väldigt självsäker, det brinner i mina ögon och jag känner mig odödlig. Det händer bara när jag jobbar med musik och går upp på en scen. Det speglar absolut inte den jag är när jag sitter vid bordet och pratar om mitt liv. Det är därför jag håller på med musik, det är en sorts fristad, säger han.
I år består artistskaran av Uno Svenningsson, Eric Saade, Tomas Andersson Wij, Sabina Ddumba, Aino Jawo och Caroline Hjelt från Icona Pop, Anders Wendin och Kikki Danielsson. Deltagarna spenderade tio dagar i det idylliska Gotlandshuset under inspelningarna, men det var långt ifrån en semester.
– Det var väldigt intensivt. Man filmar till två på natten och de bankar klockan sju på dörren så man sover fem timmar varje natt. Efter tre, fyra dagar är man som en zombie. Samtidigt var det den roligaste veckan i mitt liv. Det var superkul att sitta runt ett bord med sju andra likasinnade människor som älskar musik. På så sätt var det här det roligaste jag varit med om.
Han berättar att de allihop kom varandra nära under inspelningarna.
– Jag tycker att vi alla blev en hel stark grupp. Vi har en sms-grupp som vi smsar i varje dag, vi blev som en liten familj. Det var inte någon speciell som jag bondade mer med men jag gillade väldigt mycket att hänga med Kikki. Jag tyckte om att ta hand om henne lite extra och ville att hon skulle vara med på alla aktiviteter.
I tidigare program har Kikki Danielsson inte medverkat i alla aktiviteter. Det ville Eric Saade ändra på.
– Jag anpassade mig och sa att jag inte ville göra något som inte alla kan följa med på. Jag mår inte bra av att veta att någon inte kan följa med eller blir utanför, sådant hatar jag. Jag tog bort en grej jag egentligen skulle göra och hade istället en liten picknick med pannkakor i trädgården för då kunde alla vara med, säger han.
Vad har du på gång nu?
– Jag har planerat en vårturné. Samtidigt sitter jag i studion och skriver nytt material som ska släppas 2018. Det ska bli väldigt roligt, det blir ett vägskäl i mitt liv. Det kommer att komma en massa ny musik som kommer att förändras i en ny riktning.

Kommer du hinna fira jul då?
– Jag kommer nog jobba ganska mycket. Förra året var jag med hela min familj i Kattarp så det här året har jag tänkt att jag ska vara någonstans där det är varmt, men jag vet inte var än.
Eric Saade gör två stopp i Skåne under sin turné, dels den 3 mars på Slagthuset i Malmö och dels den 17 mars på Helsingborg Arena.

×