Linus Andersson på väg att göra mål på Niklas Kraft i OV:s mål. Foto: Jonny Nilsson
Lukas Sandell gjorde ett mål. Foto: Jonny Nilsson
Anders Persson var som vanligt bra i YIF-målet och prisades som bäste hemmaspelare. Foto: Jonny Nilsson
Tränaren Jerry Hallbäck ger instruktioner till Kim Andersson. Foto: Jonny Nilsson

YIF bäst i derbyt

HANDBOLL Ystads IF tog programenligt hem segern i fredagskvällens Skånederby mot liganykomlingen OV Helsingborg. Inför 1 655 åskådare i Ystad arena vann YIF med 36-24 (15-14). På kuppen befästes tredjeplatsen i tabellen.

– Vi var klassen bättre, sa Anders Persson, YIF-målvakten som prisades som sitt lags bäste spelare.
Inledningsvis stängde YIF till bakåt och fick det snabba omställningsspelet att fungera. Hemmalaget kontrade in mål på mål och sprang i väg till ledning med 12-6.

– Vi spelade fantastiskt bra i början, exakt så som vi vill, tyckte mål-Anders.
Det var spel mot ett mål, det var bara ett lag på banan. Men i stället för att rycka loss bjöd gästerna in till match igen.
YIF-spelet gick i stå. De sista tio minuterna i den första halvleken var helt i avsaknad av fart och finess och när domaren blåste för pausvila var YIF:s ledning bara ett mål stort, 15-14.
– Vi tappade spelet efter ett par utvisningar. Ingen fart alls, suckade Anders.
I halvtid snackade sig YIF:arna samman.
Snackade och snackade…

– Det var höga tongångar och mycket skrik. Vi var arga på varandra, meddelade Anders Persson.
Snabbt återställdes ordningen. På tio minuter gick YIF från ett måls ledning till åtta. Efter Hampus Anderssons 24-16 kastade OV-tränaren Ulf ”Tubbi” Sivertsson in timeoutkortet för andra gången inom loppet av bara åtta minuter. Det hjälpte föga. YIF släppte förvisso in fyra mål i rad efter timeouten, men närmare än 24-20 lät YIF inte sina motståndare komma.
– Det kändes aldrig oroligt. Det fanns någon form av trygghet och stabilitet. Vårt 5-1-försvar i den andra halvleken var fantastiskt, tyckte Anders Persson.
Ute på planen var Hampus Andersson, Alexander Borgstedt och Calle Löfström de bästa. Linus Nilsson prisades som bäste OV:are.

×