Seifert anställs som damansvarig i YIF

HANDBOLL Visionen ”Allsvenskan 2020” är satt sedan tidigare. Nu tar Ystads IF nästa stora steg för att infria det högt uppsatta målet.

För att stärka organisationen anställs nu Michelle Seifert som sportsligt ansvarig för klubbens damverksamhet, ett uppdrag som tidigare låg på sportchefen Marcus Lindgrens bord.
– När Marcus Lindgren anställdes hade vi ingen damhandboll i klubben. Arbetsuppgifterna har blivit många fler, förklarar Mats Persson, den årsfärske ordföranden.

– Det innebär att vi för första gången i historien har två parallella avdelningar i vår seniorverksamhet. På detta vis blir det tydliga roller där Michelle och Marcus Lindgren har det sportsliga ansvaret för damer respektive herrar. Vi fortsätter vår satsning på egna ungdomar och där får Michelle, Marcus samt halvtidsanställde Martin Erlandsson ett gemensamt ansvar för både tjejer och killar. Vi kan inför denna säsong konstatera att vi redan har 200 unga tjejer i olika åldersgrupper.
För att nå målsättningen om allsvenskt damspel senast 2020 har ett nytt projekt sjösatt.

Närmare två miljoner kronor extra läggs till i den redan befintliga dambudgeten.
– 300 kronor det första året, 600 000 det andra året och 900 000 till tredje året. De ekonomiska grunderna som behövs har skapats, menar Mats Persson.
– En elitklubb som vi ska också ha ett elitdamlag, det tycker jag. Och vår satsning har redan mötts av beröm. Nya sponsorer har hört av sig och vill vara med och satsa, avslöjar Persson.

×