Narkotikapåverkad biltjuv i vansinnesfärd i Hörby

HÖRBY En 20-årig man greps och anhölls efter en vansinnesfärd i en stulen bil i Hörby på tisdagsmorgonen. Mannen orsakade minst två trafikolyckor i centrum och dumpade därefter det stulna fordonet i vägkanten på riksväg 13.

Strax efter klockan 7 på tisdagsmorgonen fick polisen larm om en grov stöld i en bostad på Frostagatan. Det visade sig att kvinnan som bor på adressen hade fått besök av en främmande man i 20-årsåldern på morgonkvisten. När han hade gått därifrån upptäckte kvinnan att bilnycklarna och hennes plånbok, som bland annat innehöll betalkort, var borta. Hon ringde då till polisen.

Det stod snart klart att 20-åringen inte hade nöjt sig med att bara ta bilnycklarna och plånboken, utan han hade även kört iväg med kvinnans bil, som stod på en parkering i närheten.
Mannen drog iväg i full karriär genom centrum. I korsningen Kungsgatan-Näckrosgatan krockade han med ett annat fordon. Ingen person skadades i kollisionen, men båda bilarna fick plåtskador.
20-åringen brydde sig dock inte om att stanna, utan fortsatte i full fart genom byn. På Slångatan körde han på ytterligare ett fordon, och precis som förra gången smet han från platsen.

– Bilfärden gick i hög hastighet och han krockade vid flera tillfällen. Det inträffade flera händelser med koppling till ärendet under morgonen, säger Martin Thornberg, kommunpolis i Hörby och Höör.

När polisen var på väg till Hörby påträffades den stulna bilen dumpad i ett dike utmed riksväg 13. Polisen tillkallade en hundpatrull, som lyckades spåra den misstänkte biltjuven och hittade honom i terrängen, cirka 100 meter från bilen. Mannen hade ett sår i pannan, men var i övrigt oskadd.
Mannen greps och anhölls och är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, tillgrepp av fortskaffningsmedel och obehörigt avvikande från trafikolycksplats.
Han medtogs för kroppsbesiktning, och det visade sig då att han var narkotikapåverkad. Han misstänks därför även för narkotikabrott. Mannen har inte körkort, och har även delgivits misstanke om olovlig körning.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×