”Man upplever sig som avspisade”

höör Liberalernas ordförande i Höör Pehr-Ove Pehrson delar inte Stefan Lissmarks ståndpunkt att negativa tendenser inte ska finnas under måndagens möte med Svenskt Näringsliv.
– Det är ett märkligt uttalande, säger han.

Pehr-Ove Pehrson som tidigare varit just kommunalråd menar att ledande politiker inte får glömma att kommunen inte bara är en myndighet utan också ett serviceorgan.

– Det gäller både för privatpersoner och företag. Jag ser måndagens möte som ett lämpligt tillfälle att bredda församlingen och få in synpunkter.
– Om man nu inte vill diskutera VA-taxan finns det säkert andra frågor som berörda företagare vill lyfta och där de kan ha vettiga synpunkter. Ett exempel är kommunens bemötande, säger Pehr-Ove Pehrson.

Liberalen menar att när man leder kommunen bör man vara uppmärksam på hur människor och företag mår.
– Här har politikerna en chans att lyssna lite bättre och ta till sig av kritiken som finns. Många av dessa företagare känner sig avspisade, säger Pehr-Ove Pehrson.
Bland de företagare som varit kritiska finns Henrik Malmgren, Johan Malmgren, Reinhold Håkansson, Bertil Lindahl, Tomas Elmelid, Fredrik Eldh, Tommy Jönson och Bengt Andersson med flera. Bara den sistnämnde fanns med på ursprunglig inbjudan.

Höörs kommuns utvecklingschef Peter Wollin säger att Svenskt Näringslivs rankning redan presenterats på ett frukostmöte 26 september där samtliga företagare var välkomna.
– Ingen pratade om VA-frågan på den träffen, säger han.

Stefan Lissmark säger att kommunen inte varit involverad alls i inbjudan av företagen till måndagens träff. Vem har gjort urvalet?
– Det har gjorts av mig och Anna Palm (vice ordförande i kommunstyrelsen). Vi har bjudit in företagarföreningens styrelse, företagarrådet och valt ut några ytterligare företag av en viss volym som har aktiviteter på gång.
– Ingen företagare är medvetet bortvald. Samtidigt det varit såpass många möten om VA-taxan. På det här mötet ska vi främst se framåt.

Peter Wollin tror att VA-frågan haft betydelse vad gäller Höörs kommuns kraftiga tapp i rankningen de senaste åren.
– Sen kan jag inte säga hur mycket. Men jag tror inte VA-diskussionen tillför något på måndagens möte eftersom den redan diskuterats så mycket. På måndagens möte ska det vara fokus på de andra stora frågorna som kan föra kommunen framåt.

Dagens fråga

Ska du resa bort under julhelgen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev