Gör besök innan beslut om fågelpark

klågerup På sitt möte i torsdags kväll fick bygg- och miljönämnden information om den planerade fågelparken vid Ättehögsvägen utanför Klågerup.

Innan nästa möte kommer delar av nämnden att ha gjort ett besök på platsen för att bilda sig en uppfattning om hur det ser ut där och på vägen dit.
– Vi är lyriska över själva idén, konstaterar Geir Hansen (S) som är andre vice ordförande i bygg- och miljönämnden. Vi har inga invändningar mot den planerade verksamheten i det här läget men vi vill åka ut och titta på vägen som går in till platsen.

– Det finns en del frågor kring logistiken som vi vill titta närmare på innan vi tar beslut.
Tidigare i veckan skrev Skånska Dagbladet om planerna på en fågelpark med avel av hotade fågelarter som ängshök, tornuggla, pilgrimsfalk, berguv och fjälluggla.
Personen som vill starta verksamheten är själv utbildad falkenerare och vill också ha uppvisningar på platsen. Den ansökan som han skickat in gäller endast ett godkännande av själva lokaliseringen ur miljösynpunkt. Det är ur den aspekten som bygg- och miljönämnden ska ta ställning till ansökan.
För att kunna starta verksamheten behövs tillstånd av länsstyrelsen. Därefter krävs det också ett bygglov som får hanteras av Svedala kommun.
Bygg- och miljönämnden räknar med att kunna ta ställning till lokaliseringsfrågan på sitt nästa sammanträde.
– Vi i presidiet kommer att besöka platsen och jag skulle tro att övriga ledamöter i nämnden också kan ges den möjligheten, avslutar Geir Hansen.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×