Karoline Öjbro är arrangemangsansvarig på Melodifestivalklubben. Under lördagen ansvarar hon för ett barnquiz. Foto: Claes Hall
Hasse Gustafsson och Berit Windeskog hade åkt från Upplands-Väsby kvällen till ära. foto: Claes Hall
Marie Anstrin och Thea Ljung jobbar på Malmö Live. foto: Claes Hall
Bengt Larsson i fotobåset. Foto: Claes Hall
Lill Lindfors framförde bland annat Deidres Samba. Foto: Claes Hall
Här hälsar Lill Lindfors, en av kvällens artister, på vännen Ronny Danielsson som är regissör. foto: Claes Hall
Alon Amir har flera gånger presenterat Israels röster i Eurovision. Här med kompisen Michael Kahn. foto: Claes Hall
Jenny Vingerstrang och Catarina Rolfsdotter-Jansson. Den sistnämnda har i flera år jobbat med Eurovision. foto: Claes Hall
Martin ”Mello-Martin” Edlund hade rest från Stockholm. foto: Claes Hall
I fredags och på söndag arrangerar Melodifestivalklubben melloquiz på Kanalscenen på Malmö Live. Quizledaren heter Peter Baston och har skrivit ihop sammanlagt 50 frågor om allt möjligt som har med Eurovision och Melodifestivalen att göra. Vet du till exempel vem Lill Lindfors kom tvåa i Eurovision med på 60-talet? foto: Claes Hall
Christer Björkman i egen hög person. foto: Claes Hall

Djupdyk i Björkmans huvud

Malmö Med glitter, quiz och en konsert om Christer Björkmans liv inleddes ”I huvudet på Christer Björkman” på Malmö Live under fredagen.

– Christer Björkman och jag är bra vänner och jag är här för att stötta honom, sa Alon Amir som rest ända från Israel för att titta på ”Smärta till hjärta” – den första av tre konserter under helgen som Malmö Live kallar ”I huvudet på Christer Björkman”.
– Jag är så glad för hans skull, fortsatte Alon Amir strax före det att konserten skulle börja.
Över hela Malmö Live – till och med på toaletten – ekade Mello- och Eurovisionlåtarna under fredagen. I ett bås kunde man ta foto med glitterhatt och fjäderboa. På Kanalscenen sattes besökarnas schlagerkunskaper på prov.

– 2014 kom Ace Wilder på en andra plats efter Sanna Nielsen. Hur stor blev Sannas vinstmarginal? löd en av frågorna i quizet som Melodifestivalklubben anordnade.
Hasse Gustafsson och Berit Windeskog hade rest från Upplands-Väsby för fredagskonserten.
– Vi älskar mello och Eurovision, sa Hasse Gustafsson.
– Mellan 2004 och 2010 var vi på varje deltävling och varje final… och ett antal genrep. Nu har vi ”pensionerat” oss lite och går varje år på en deltävling, andra chansen och finalen, sa Berit Windeskog.

Konceptet ”I huvudet på” har Malmö Live arrangerat en gång innan, för två år sedan, och då stod sångerskan Annika Norlin i fokus.
– Nu ville vi överraska och göra något helt annat, sa Helene Gustafsson, programproducent på Malmö Live, strax innan att konserten inleddes.
– Christer är väldigt intressant och i showen kommer vi komma honom nära på livet, fortsatte hon.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×