Efter fyra år ”på flykt” är Daniel Diethelm tillbaka som tränare i Snogeröds IF. Foto: Lola Nilsson

Tillbaka i Snogeröd

FOTBOLL Daniel Diethelm är tillbaka i klubben där hans tränarkarriär på allvar sköt fart.
I Snogeröds IF.
– Här fick jag mitt första tränarjobb, Snogeröd gav mig chansen. Det är jag fortfarande tacksam för.

Daniel Diethelm tränade Snogeröd säsongerna 2012 och 2013. Det första året tog han laget från division 6 till 5 efter avslutande kval mot Skansen. Som division 5-nykomling blev det en sjätteplats 2013.
Bara ett par år tidigare, 2010, hade han flyttat till Sverige från Schweiz.
Bopålarna slogs ner i mellanskånska Kungshult. Hit kom Daniel Diethelm med 19 års erfarenhet som elitspelare i Schweiz på division 1 och 2-nivå.
I Sverige utbildade han sig som fotbollstränare på folkhögskolan i Eslöv och universitetet i Halmstad och erhöll UEFA B- och A-diplom.

Han inledde sin mellanskånska tränarkarriär i Kungshults IK i division 7, gick härifrån vidare till Snogeröds IF och sedan till Eslövs BK (2014 och 2015, fyra i division 4 båda åren), IF Lödde i division 3 (2016) och Harrie FF (2016).
– Med Lödde blev det en tredjeplats i trean, historiskt sett den bästa placeringen i klubbens historia. Med Harrie skrev jag egentligen ett treårskontrakt, men någon gång efter sommaruppehållet kände båda parter att det var bäst att skiljas efter ett år. Vi hamnade i mitten i division 4, som sexa, med ett lag som tappade halva startelvan inför säsongen, berättar Daniel.
Nu kommer han tillbaka till Snogeröds IF, som med Roland Nilsson som trånare var uppe och vände i division 4 i år, men som fick ta ett steg tillbaka efter förlust i kvalet.

– Mitt mål är att ta laget tillbaka till fyran. Jag tycker det finns ett bra underlag att bygga vidare på. Vi hade ett möte på tisdagen och uppslutningen var god. Det verkar som att alla spelarna stannar, jag hoppas i alla fall det. Jag vill alltid vinna, det är alltid mitt mål, säger Daniel.
– Fem spelare är kvar sedan jag tränade Snogeröd förra gången. Här finns spelare som jag tränade i Eslövs BK. Jag känner i princip alla spelarna. Här känner jag mig som hemma. Det känns skönt.

Han bor alltjämt i Kungshult, bara ”ett stenkast” från Snogeröd.
– Ett stort plus att det är så nära. Pendlingsläget är perfekt, hävdar Daniel.

×