Eric Larsson i den ljusbåa MFF-tröjan. Arkivbild

MFF förstärker med offensiv högerback

FOTBOLL På torsdagen blev övergången offentlig.
– Men det har varit klart ända sedan den siste juli, säger Malmö FF:s värvning från Gif Sundsvall, Eric Larsson, som skrivit på ett fyraårskontrakt med MFF.

Eftersom det tidigt stod klart att högerbacken Anton Tinnerholm inte ville förlänga sitt kontrakt med MFF säkrade klubben upp en ersättare redan i somras.
–När Malmö hörde av sig, så var det ett enkelt beslut att ta. Det är inspirerande att komma till landets största fotbollklubb. Som fotbollsspelare vill man vinna så mycket man kan och den ambitionen finns i Malmö FF, förklarar Eric Larsson.

Även om han har 117 allsvenska matcher på meritlistan, så är 26-åringen en ”late bloomer”. Långt in i karriären har han lyft sitt spel till nya nivåer.
– Jag har Gif Sundsvall att tacka för min utveckling. Tränarna har gett mig stort förtroende, och då växer självförtroendet.
Sin allsvenska bana inledde han i Gefle IF, fast där tillät inte försvarsglade tränaren Pelle Olsson honom att ta ut svängarna offensivt.
– Men jag lärde mig mycket i Gefle och fick spela yttermittfältare en del, så jag blev också bättre offensivt.
Eric Larsson tycker det känns skönt att ”Giffarna” räddade kontraktet i årets sista match via bortaseger mot IFK Göteborg.
– Det känns inte som att supportrarna ser mig som någon svikare, många fans har hört av sig och önskat mig lycka till i MFF.

Eric Larsson ska ersätta Anton Tinnerholm, och det finns många likheter. De är utpräglade vinnarskallar och de älskar att ta offensiva initiativ på planen. Vid sidan om är båda högskoleutbildade ekonomer.
– Mina spetsegenskaper är att jag vill ta mig uppåt i planen för att använda min inläggsfot, menar han.
Eric Larsson har visat att han även kan spela vänsterback. Därmed kan han med fördel vikariera på den kanten om och när det behövs.

Sin allsvenska debut från start gjorde han på Swedbank stadion i en omtalad match, där Pelle Olssons lag parkerade bussen framför målet och klarade 0-0.
Det har alltid varit svårt att möta MFF, eftersom de pressar så högt upp och spelar i ett högt tempo.
– Man får alltid energi av att spela inför en stor publik, nu ska det bli skönt att ha alla supportrarna i ryggen när man kliver in på stadion, säger Eric Larsson.

Det var nära att han hade valt en helt annan karriär. Gävlesonen var en hockeytalang av stora mått. Han spelade i samma lag som det blivande NHL-proffset Calle Jernkrok, och var uttagen till TV-pucken.
– Men så tyckte pappa att jag skulle åka på elitlägret i fotboll i Halmstad, och när jag kom hem så damp det ned inbjudan till ungdomslandslaget i brevlådan. Då valde jag bort hockeyn.
Kanske lika bra det, eftersom han är ganska kortväxt och var en hårt arbetande power forward i sin spelstil.
– Man vet aldrig hur det hade gått, kanske hade jag åkt på en snyting och haft ont av det, spekulerar han.
– Hockeyn har gett mig en aggressivitet som jag har tagit med mig till fotbollen, tycker han.
Han slår ned sina bopålar i Malmö ett par dagar efter nyår och finns med på den första träningen den åttonde januari med MFF inför en förmodad storpublik på den gamla idrottsplatsen.

Dagens fråga

Är du nöjd med din lön?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×