Danijela Brkics docka Isabela har stort guldhår och glittriga solglasögon och ska tävla redan i premiärprogrammet av Minimello på fredag. Foto: Matilda Byström, svt.

Hennes docka är först ut i Minimello

STAFFANSTORP På fredag startar årets upplaga av Minimello.
Bland de tävlande i premiärprogrammet är Isabela, en guldhårig docka gjord och inskickad av sjuåriga Danijela Brkic i Staffanstorp.

– Det är stort för henne att ha kommit med och vi är såklart alla jättenyfikna inför fredagens premiär, säger Danijelas mamma, Malin Brkic.

Danijela Brkic har tittat på Minimello tidigare år och även skickat in dockor men då inte kommit med.
– I år satt hon en hel dag och lade verkligen ner sin själ i att skapa dockan. Det var viktigt att det skulle bli en häftig docka, säger Malin Brkic.
Isabela, som alltså är en av de tävlande dockorna i premiärprogammet på fredag, har stort guldigt hår och glittriga solglasögon.
– Men sen vet ju inte vi vilken musik det blir och så, det ska bli jättespännande. Vi kommer att bänka oss framför tv:n hela familjen plus mormor och morfar, säger Malin Brkic.

Minimello har samma upplägg som den stora melodifestivalen men för dockor, tillverkade av toarullar och inskickade av barn i hela Sverige. Dockorna ställs mot varandra i deltävlingar som leder fram till både final och andra chansen.
Tittare liksom skolklasser röstar fram vinnare. För att rösta behöver man ladda ner Duo-appen.
Minimellon har blivit jättepopulär bland barn i alla åldrar som tävlar om att göra häftiga dockor.

Minimello i Sveriges Television Barnkanalen har premiär på fredag 10 november klockan 18:30 och sänder sedan varje fredag fram till och med den 22 december.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×