Amir Poursamad lämnar jobbet som sportchef för FC Rosengårds herrlag. foto: ola selby/arkivbild

Lämnar jobbet som sportchef

fotboll Han bidrog i allra högsta grad till att FC Rosengårds herrlag för ett år sedan lyckades ta sig till division 1.
Efter ett tufft år väljer nu Amir Poursamad att sluta som sportchef i klubben.

– Jag har inte längre orken utan känner att jag måste ta en paus från fotbollen. Men mitt hjärta är i FC Rosengård så jag hoppas komma tillbaka till klubben någon gång i framtiden, berättar han.
Amir Poursamad kom in i FC Rosengård 2012 och har sedan dess gått från att vara scout till att bli klubbens vd.
– Jag har haft en fantastisk tid i klubben och min personliga utveckling har varit otrolig. Det känns ganska stort att gå från scout till vd.
Jobbet som VD fick han i slutet på 2016 och det hade 42-åringen fram till för några veckor sedan då han valde att sluta. Då var tanken att han skulle fortsätta jobbet som sportchef för klubbens herrlag, men så blir det alltså inte.
– Det är ett beslut som har vuxit fram. Det har varit ett tufft år där mycket har handlat om ekonomi för mig i min roll som vd. Samtidigt har herrlaget haft det tufft sportsligt.
– Hade jag stannat hade mitt jobb varit att få laget att direkt studsa tillbaka till division 1. Men jag behöver komma ifrån fotbollen och få distans.

Vilket är ditt bästa minne från din tid i föreningen?
– När vi gick upp till division 1 slår allt. Det tog trots allt fem år för klubben att gå upp från det att man åkte ur 2011.
Sejouren i division 1 blev ettårig och nästa år kommer FC Rosengård att spela i division 2 igen.

Kommer du kunna hålla dig borta från lagets matcher?
– Det tror jag inte. Jag hoppas kunna se så många matcher som möjligt och fortsätta att stötta laget som jag gjort i många år, säger han och avslutar.
– Det har varit en fantastisk upplevelse att jobba i klubben och jag har verkligen fått uppleva både uppgång och nedgång.
FC Rosengård kommer inte att anställa en ersättare till Poursamad utan istället jobba vidare med sin sportsliga organisation som har ansvar för ledarstab och spelartrupp.

Sport i dag

Sportresultat