Joakim Lövgren har en ny stjärna

TRAV Joakim Lövgren har plockat fram många stjärnhästar genom åren. Nu är Jairo med stormsteg på väg upp i den översta eliten.

Den sexåriga travaren imponerade stort, när han dansade runt på segertiden 1.11.1/1640 auto i Jägersros V86-tävlingar.
– Han kommer absolut att gå upp i gulddivisionen. Det här är en riktig snabbloppshäst, slår Lövgren fast.
Trots att den flegmatiske Jairo fick trava utvändigt om ledaren, så stegade han lekande lätt ifrån sina konkurrenter över upploppet till en säker seger. Det var tveklöst stjärnglans runt Jairos 17:e seger i karriären.

Joakim Lövgren har medvetet tagit det lugnt med sin tyskfödde häst, precis som han gjorde en gång i tiden med elitloppsvinnaren Brioni. Lövgren matchar även Jairo långsamt och metodiskt för att få ut maximalt av hästen.
– Jairo kan bli ännu bättre, tycker också Lövgren om sin häst.
I och med segern på onsdagskvällen, så passerade Jairo miljonen kronor i prispengar. Precis som Brioni, så ägs hästen av den tyske miljardären Günter Herz.

Det fanns fler imponerande vinnare på Jägersro den här V65-aftonen. Tommy Strandqvist-tränade Mitos Gold, som Jägersroveteranen själv har fött upp, fick en välförtjänt utdelning på sin fina form, och var närmast heroisk när han vann efter ett tufft upplägg av kusken Thomas Uhrberg.
Många av favoriterna höll för trycket, och den rätta V86-raden 2-2-12-3-3-2-9-3 gav 2 923 kronor. Skånskan hade sj rätt på sitt systemförslag, men det gav bara småpengar, och nästa onsdag väntar jackpott på V86-spelet.

×