Gekås i Ullared. Foto Bertil Ericson/ SCANPIX/TT/Arkiv

Gekås vd Jan Wallberg sparkas

Varuhuset Gekås i Ullared gör sig av med sin vd Jan Wallberg med omedelbar verkan.

”Gekås styrelse och Jan Wallberg har inte samma syn på hur företaget skall utvecklas och organiseras för framtiden. Det har fått till följd att parterna gemensamt kommit fram till att det då är lämpligast att Jan Wallberg stiger av sitt uppdrag med omedelbar verkan”, uppges i ett pressmeddelande.

Jan Wallberg tillträdde som koncern-vd för Gekås AB 2015.

Det blir varuhusets tidigare vd Boris Lennerhov som träder in som tillförordnad vd under en övergångstid fram tills en ny vd är på plats.

Boris Lennerhov anser att den uppkomna situationen med att han på styrelsens förfrågan står till förfogande under en övergångstid känns rimlig.

– Även om det inte var min plan att hamna i situationen känner jag det som viktigt att hjälpa till med stabilitet, trygghet och fullt tempo på våra pågående och omfattande investeringar fram tills vi hittat en permanent lösning, säger Boris Lennerhov, enligt ett pressmeddelande.

Boris Lennerhov var företagets vd 2000 men avgick 2014 efter en längre tids sjukdom.

Gekås AB ägs av Torbjörn Bäck och Thomas Karlsson. Företaget grundades 1963 av Göran Karlsson. Han sålde varuhuset 1991 till sex av sina medarbetare. Men 2004 köpte Thomas Karlsson och Torbjörn Bäck ut övriga delägare och äger sedan dess 50 procent vardera.

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×