FC Rosengårds Zecira Mucovic, målvakt, Malin Levenstad, huvudtränare, och Ella Masar McLeod, anfallare, under måndagens träning på Malmö IP inför Champions League-matchen mot Chelsea. Foto: Johan Nilsson/TT

FC Rosengård får det tufft mot Chelsea

FOTBOLL På onsdagen spelar FC Rosengård den första åttondelsfinalen i Champions League.
Malmölaget slår ur underläge. För motståndet svarar den engelska giganten Chelsea FC.

 

När Skånskan når den tillfälliga tränaren Malin Levenstad på väg till hotellet i London med spelartruppen, så låter hon förväntansfull.
– Vi har förstås en tuff uppgift framför oss, men väljer att se den som inspirerande, förklarar hon.
I lördags blev det seger med 3-1 borta mot bottenlaget Kvarnsveden i dam-allsvenskan efter två mål av det 19-åriga löftet Ebba Wieder.
Då satt skyttedrottningen Ella Masar McLeod på bänken, amerikanskan som i dagarna har meddelat att hon inte längre vill vara kvar i klubben.
– Ella hade en lättare känning efter den förra matchen, men hon har tränat på som vanligt i veckan och hon finns med oss här i London, berättar FCR-tränaren.

En annan offensivt betydelsefull pjäs, Anja Mittag, tyskan som har gjort 50 mål i Champions League, har dragits med hälproblem. Men hon ska också vara fit for fight inför mötet med Chlesea.
FC Rosengårds trupp tränade sent på tisdagskvällen inne på match-arenan Kingsmeadow, som ligger i stadsdelen Wimbledon och har en publikkapacitet på närmare 5 000 åskådare.
– Vi har en positiv känsla med oss efter matchen mot Kvarnsveden, tycker Malin Levenstad.
– Nu handlar det förstås om ett helt annat motstånd. De är individuellt skickliga och spelar fotboll i ett högt tempo.

Chelsea, som vann dubbeln (både serien och cupen) i England 2015, har inlett den här säsongen närmast furiöst.
I Super League har det blivit fyra raka segrar, tre med utklassningssiffrorna 6-0. Och i Champions League har man slagit ut Bayern München, medan Chelsea även vunnit två matcher i den inhemska cupen i England.
I laget finns de svenska landslagsspelarna Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson, plus den förra Rosengårdssjärnan, schweiziskan Ramona Bachmann. Det här blir något att bita i för Rosengårdsspelarna.
– Nyckeln för oss är att få till ett ordentligt försvarsspel, där vi ska vara kompakta och aggressiva. Samtidigt måste vi våga framåt också, förklarar Malin Levenstad.

Är det en nackdel för er att börja på bortaplan?
– Det är inget som jag tänker på, det är som det är.
Inget svenskt tevebolag väljer att sända onsdagens match, som har avspark klockan 20.05, svensk tid. Däremot direktsänder Chelseas egen tevekanal, Chelsea TV, åttondelsfinalen kostnadsfritt via klubbens hemsida.

×