Från januari till slutet av oktober hade 17 villainbrott polisanmälts i Bara. FoTO: ARKIVBILD

Villainbrotten i Bara har ökat i år

bara Villainbrotten i Bara har ökat betydligt i år jämfört med samma period förra året.
Från januari till slutet av oktober har 17 inbrott polisanmälts.

Förra året anmäldes fyra inbrott under perioden januari till 26 oktober. I år har det anmälts betydligt fler, 17 stycken.
Vid de senaste fyra inbrotten har gärningspersonerna tagit sig in i bostäder genom att bryta upp fönster eller altandörr. Det har också hänt att boende kommit hem och funnit obehöriga personer i huset.

– Generellt sett minskar inbrotten i kommunen men i det här fallet är det Bara som sticker ut. Där finns det en ökning under den här perioden, konstaterar kommunpolis Nena Ermin.
Ofta ökar antalet inbrott under den mörka årstiden. Frågan är vad det kommer att innebära för den fortsatta statistiken för Bara.
– På vintern är det lättare att se om någon är hemma eller inte. Därför är det bra om man kan ha lampor tända på litet olika tider, fortsätter Nena Ermin.
– Man ska också försöka försvåra så mycket som möjligt för eventuella inbrottstjuvar.

Nena Ermin ger rådet att inte meddela på sociala medier att man åkt på semester. Ytterdörren ska alltid vara låst, även när man är hemma.
– Fönster och altandörr är populära vägar att ta sig in igenom. Ofta har man bra lås på dörrar men inte på fönster. Där kan det finnas anledning att se över sitt skydd. Risken för inbrott minskar också om man har larm.

– Det är viktigt att vidta de åtgärder som man kan. för att förebygga. I övrigt brukar vi ge rådet att man ska vara uppmärksam men annars försöka leva som vanligt.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×