Anhöriga till familjen bevittnade ödeläggelsen efter branden på gården på Rödjevägen, strax utanför Sjöbo. Foto: Axel Hilleskog
Pågrund av explosionsrisken var räddningstjänsten tvungen att låta verkstaden och boningsdelen brinna ner.l Foto: Axel Hilleskog
André Sandetorp befann sig i boningsdelen när branden startade.

”Det är en mardröm”

sjöbo Tidigt på tisdagsmorgonen startade en brand i fastighet på Rödjevägen. En familj vaknade av brandlarmet och lyckades fly.

SOS fick larmet om branden på Rödjevägen runt klockan fyra på tisdagsmorgonen. I verkstadsdelen av fastigheten, där branden började, fanns gasflaskor och det fanns en risk för explosion. En skytt från Eslöv kallades därför in för att skjuta sönder flaskorna. Men gasflaskorna kunde först inte hittas och på grund av explosionsrisk och risk för att släckvattnet skulle sprida sig till en närliggande bäck var brandkåren tvungen att låta huset brinna ner.
– Det är tragiskt men livet är viktigare, säger Claes Jeppsson, yttre befäl vid Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund.
Gasflaskorna kunde sedan kylas och placeras längre bort från fastigheten, och explosionsrisken var då undanröjd. Räddningstjänsten hade kontroll över branden på morgonen och planerade sedan låta branden självslockna under bevakning.
I boningsdelen bodde Karin Sandetorp med sin man Tommy och sonen André. De vaknade av brandlarmet strax innan fyra. Familjen lyckades rädda sina två katter och en av sina bilar men inte mycket mer.
– Det är en mardröm, allt är väck, vi har ingenting, säger Karin Sandetorp.
– Men vi är glada att vi kom ut.
Räddningstjänsten lämnade platsen vid 15-tiden och ägaren tog över bevakningen. Då pyrde det fortfarande men fanns ingen spridningsrisk.
Polisen kommer senare göra en teknisk undersökning.

Läs mer:

Dagens fråga

Är Kattis Ahlström ett bra val som SVT:s julvärd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×