Sveamatea bjuder in till spökrundor på Flamman för tredje året i rad. FOTO: BILLY LINDBERG

Skräckkvällar i år igen på Flamman i Svedala

SVEDALA För tredje året i rad arrangerar Sveamatea spökrundor under höstlovet.
– Vi fick jättefin respons förra året och hade nästan fullsatt på samtliga rundor, konstaterar Hampus Gsaxner, en av projektledarna.

Det här blir tredje året i rad som Sveamatea arrangerar spökrundor på Flamman. Besökare från 12 år får gå runt i spökhuset och uppleva alla möjliga läskigheter.
Biografvaktmästare Larsson brukar gå igen och det lär han göra i år också. Flamman har varit en biograf tidigare och där arbetade en gång en vaktmästare som hette Larsson.

Huset är mer än 100 år gammalt och lagom till allhelgonahelgen lovar Sveamatea att det ska gå att höra själarnas andetag och skrik på hjälp.
– Första året hade vi inte så många besökare men nu börjar folk hitta hit. Förra året fick vi jättefin respons. I år har vi utökat antalet föreställningar ytterligare.
– Vi försöker också att hitta nya utmaningar och vill göra ett vassare program jämfört med förra året, fortsätter Hampus Gsaxner.

Några besökare har till och med tyckt att spökvandringen på Flamman varit bättre än Spökhotellet Gasten0 på Liseberg.
Projektledare för spökvandringarna är förutom Hampus Gsaxner även Anders Gsaxner och Mikael P Wilson.

Åtta av föreningens skådespelare bidrar till att besökarna får den rätta stämningen på skräckkvällarna.
Spökrundorna äger rum 3 och 4 november från klockan 19-22.30, varje hel och halvtimme. Rekommenderad åldersgräns är 12 år och evenemanget är ej för personer med hjärtproblem eller som är epileptiker.
Varje runda är 20-25 minuter lång och biljettpriset är 50 kronor.

Dagens fråga

Har du köpt sommarkortet?

Loading ... Loading ...