En minnesceremoni för Kim Wall hölls under natten till torsdagen, svensk tid, i Columbia University i New York. Foto: TT

Mördade Kim Wall hedrades i New York

USA Under natten till torsdagen, svensk tid, samlades vänner och familj till den mördade journalisten Kim Wall för en minnesstund på hennes gamla universitet Columbia University i New York.

Kim Walls tidigare lärare och studiekamrater talade inför en fullsatt sal om sin omtyckta vän som inte lämnade någon oberörd.

– Hon var inte rädd för något. Jag visste tidigt att hon skulle bli något, sa en av Kim Walls professorer, Sandy Padwe, under ceremonin, skriver Aftonbladet.

Kim Walls föräldrar och bror fanns också på plats. Brodern Tom Wall berättade om sin syster som inte kommer att skriva mer, men uppmanade andra att följa i hennes fotspår.

– Det är exakt så vi ska minnas och hedra henne, för orden hon skrev, vad hon stod för, och vad hon trodde på, sa Tom Wall enligt Expressen.

Det var en minnesceremoni med mycket tårar men även en del nostalgiska skratt.

– Hela hennes liv var en resa som hon fick med sig många berättelser från. För Kim fanns det inga gränser, sa mamma Ingrid när hon höll tal med pappa Joachim vid sin sida, skriver Aftonbladet.

Den svenska journalistens tragiska öde har berört människor världen över och dansk polis håller fortfarande på att reda ut i händelserna som ledde till hennes död.

– Det finns många frågor som kräver svar, men vi och resten av världen kommer aldrig att få tillbaka Kim, sa Ingrid Wall.

En fond – Kim Wall Memorial Fund – har startats, vars pengar ska användas för att stödja unga, kvinnliga journalister som arbetar i Kim Walls anda. I skrivande stund har man lyckats samla in knappt 900 000 kronor.

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

Tror du Sverige får en ny regering före årsskiftet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×