Vice polisinspektör Jens Møller håller presskonferens med anledning av utredningen av den svenska journalisten Kim Walls död. Foto: TT
Forskningsfartyget Aurora på väg norrut i Kögebukten på lördagen. Fartyget har använts vid dykningar och sökande efter Kim Walls kläder och kroppsdelar i veckan. Vice polisinspektör Jens Møller meddelad vid en presskonferens på lördagen att man hittat flera kroppsdelar och kläder tillhörande Kim Wall vid dykningarna i Kögebukten. Foto: TT
Foto: TT

Polisen bekräftar: Ytterligare kvarlevor från Kim Wall har hittats

Öresund Dansk polis bekräftar att man funnit ytterligare kvarlevor efter den svenska journalisten Kim Wall.
Polisen har också hittat en påse med Kim Walls kläder i havet.

Det berättade Jens Møller vid Köpenhamnspolisen vid en pressträff under lördagsförmiddagen.

Polisen uppger att de hittat ett kranium och två ben. Fynden gjordes under fredagen bara en dryg kilometer från den plats där man i slutet av augusti fann en torso som visade sig tillhörs den svenska journalisten.
Kroppsdelarna ska ha legat i en påse tillsammans med flera metallrör.
Polisen säger att kroppdelarna undersökts av läkare vid Rigshospitalet och har identifierats som Kim Walls, säger Jens  Møller.

Dansk polis har även hittat en annan påse som innehöll kläder som den svenska journalisten haft på sig.
Man ska även ha funnit en kniv i påsen som även innehöll metalldelar.

Jens Møller uppgav vid pressinformationen att kraniet inte ha haft några frakturer som stämmer överens med den förklaring som den mordmisstänkte ubåtsbyggaren Peter Madsen gett till Kim Walls död.
Madsen hävdar sedan tidigare att Kim Wall avlidit som en följd av en olyckshändelse ombord.
Enligt utbåtsbyggaren ska en 70 kilos lucka ha fallit ner och träffat journalisten i huvudet.

Den danska polisen uppger att man ännu inte ha kunnat fastställa någon dödsorsak.
– Jag vill inte spekulera kring vad som skett eller inte skett. Jag kan bara förhålla mig till att det inte finns frakturer eller andra skador på kraniet, säger Jens  Møller.

 

Enligt Jens  Møller har ubåtsbyggaren Peter Madsen ännu inte kommentera de nya uppgifterna.

Svenska likhundar har flera gånger medverkat i sökandet i Kögebukten. De ska då ha markerat på platser ungefär en kilometer från det område där man hittade påsarna.
Under torsdagen och fredagen genomfördes ett antal dykningar i Kögebukten och i fredags fann dykare först påsen med kläder och därefter kvarlevorna. De hittades på 10-12 meters djup.
Dykningarna kommer nu att fortsätta.

Det var under fredagen som den danska polisen kallade till presskonferens efter uppgifter om att fynd gjort i Kögebukten och att de troligen hade med den svenska journalisten Kim Walls död att göra.
Kim Wall försvann den 19 augusti  i samband med en reportageresa på Peter Madsens ubåt.
Ubåtsbyggaren hävdade först att ha satt i land journalisten redan samma kväll.
Efter att polisen funnit kroppsdelar ändrade han sin historia.

Enligt Peter Madsen omkom Wall efter att en olycka skett ombord. En 70 kilos lucka ska ha fallit ner och träffat journalisten i huvudet, hävdar han.
Madsen säger att ha därefter dumpade kroppen i havet.

Peter Madsen omhäktades så sent som i tisdags. Åklagaren presenterade då nya uppgifter som enligt honom stärker misstankarna mot Peter Madsen. Bland annat hittades filmade mord på kvinnor i en dator. Madsen förnekade att datorn var hans.

 

Läs mer:

Dagens fråga

Har du drabbats av E6:ans avstängning?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×