Bo Christiansson och Ann-Magreth Albin vid parkeringen ii Bara där det endast är möjligt att betala parkeringsavgiften via sms.
Skylten som berättar om vad som gäller.
Wera Löwgren valde att betala parkeringen med kontokort. Hon brukar parkera på den andra parkeringen men eftersom hon inte laddat ner någon app fick det bli den här varianten istället. Hon tycker precis som många andra att parkeringssituationen i Bara är förvirrad just nu.

Nya p-regler upprör Barabor

Bara Nya parkeringsavgifter upprör många Barabor. På en av parkeringarna vid Kuben är det numera endast sms-parkering som gäller.
Ett uttalande från kommunalrådet Linda Allansson Wester (M) om att det är gratis att parkera i Svedala spär också på irritationen.

Skylten om sms-parkering kom upp i förra veckan. Det handlar om parkeringen närmast Henriette Coyets gata.
Här var det tidigare möjligt att parkera gratis med p-skiva i tre timmar och därefter avgift. Nu är det enbart avgiftsbelagd parkering med sms som gäller. Avgiften är fem kronor i timmen. Någon möjlighet at betala p-avgiften med kort finns inte på den här parkeringen. Den som inte kan eller vill ladda ner appen kan skicka ett sms istället. Då är fakturaavgiften 25 kronor. För att bli av med den måste man gå in på q-parks hemsida och välja e-faktura.

Många som Skånska Dagbladet pratat med är upprörda och känner sig nonchalerade av både p-bolaget, markägaren Peab och Svedala kommun.
– När p-tiden med p-skiva ändrades från två till tre timmar tänkte vi att nu är det en förbättring på gång, konstaterar Bo Christiansson. Så inför man sms-parkering istället! Jag har själv en äldre mobiltelefon och med hjälp av den kan jag inte parkera här.
– Jag tycker att det som inträffat är mycket nonchalant och ingen har tänkt på främst alla äldre som inte har möjlighet att betala sin p-avgift med sms.

Marken ägs av Peab som arrenderat ut den till q-park. Q-park har även hand om parkeringen på andra sidan Kuben. Där är det tillåtet att parkera gratis med p-skiva i två timmar och därefter avgift. Här finns det möjlighet att betala med kort.
Parkeringssituationen har onekligen blivit rörigare i och med det nya systemet.
Ann-Magreth Albin menar att Svedala kommun har ansvar för parkeringssituationen även om den inte är markägare.
– Här sätts de kommunala reglerna ur spel och det är inte acceptabelt. En sådan här fråga borde tagits upp i tillgänglighetsgruppen. Vi har inte fått information om de ändrade reglerna förrän vi såg den här lilla skylten.
– Gäller inte likabehandlingsprincipen i Svedala kommun? Kommunen har verksamheter inne i Kuben men de som ska besöka dem måste betala för parkeringen. Så är det inte vid sporthallarna i Svedala.
Hon menar att Svedala kommun arrangerar många aktiviteter i Kuben och att man därför borde medverka till en förändring. Ett uttalande som kommunalrådet Linda Allansson Wester gjorde i somras har också spätt på irritationen. Hon fick i radio Malmöhus frågan om det fanns några p-vakter i kommunen och svarade att sådana fanns inte i Svedala. Här parkerade man gratis.
– Men vi i Bara då? tillägger Bo Christiansson och Ann-Magreth Albin. Ingår inte vi i Svedala kommun?
Skånska Dagbladet har förgäves sökt någon ansvarig på q-park för en kommentar.

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev