Åklagaren Jakob Buch-Jepsen anländer till ny omhäktningsförhandling för ubåtskonstruktören Peter Madsen i byretten i Köpenhamn på tisdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisbevakning inför ny omhäktningsförhandling för ubåtskonstruktören Peter Madsen i byretten i Köpenhamn på tisdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
Peter Madsen. Foto: TT/Arkiv

Madsen hade filmade kvinnomord på datorn

Peter Madsen hade tortyrfilmer och filmade mord på kvinnor, som av polisen bedöms som äkta, på sin dator. Det hävdade åklagaren vid omhäktningsförhandlingen på tisdagseftermiddagen.
Madsen själv förnekade att datorn var hans.

På tisdagen omhäktades Peter Madsen, misstänkt för att den 10 augusti ha dödat den svenska journalisten Kim Wall ombord på hans ubåt i samband med att hon skulle skriva ett reportage om honom.

Redan inför omhäktningsförhandlingarna hade specialåklagaren Jakob Buch-Jepsen utlovat att nya saker skulle läggas fram inför rätten och så var också fallet:

Dels handlade det om ett stort antal sticksår på den torso som hittades elva dagar efter Walls försvinnande och som senare visade sig tillhöra henne.
Dels handlade det om de fynd som gjorts i hans dator – en dator som han själv vid förra omhäktningsförhandlingen motsatte sig att polisen skulle få genomsöka. Enligt åklagaren har man hittat tortyrfilmer och filmade mord.

– Det är vår uppfattning att det rör sig om att det handlar om äkta videoupptagningar av mord på kvinnor, sa åklagaren enligt Ekstrabladet.

Bland annat ska filmerna ha innehållit halshuggningar och brännande av kroppar.

Peter Madsen själv – som hördes via videolänk från Västra Fängelset där han sitter – hävdade att datorn inte var hans.
– Vi har bland annat haft en praktikant boende där, sa han enligt Ekstrabladet.

Enligt Madsens berättelse vid förra omhäktningsförhandlingen omkom Kim Wall när hon av en olyckshändelse fick ubåtens 70 kilo tunga lucka i huvudet och sedan föll ned.

Madsens advokat Betina Hald Engmark menade vid tisdagens förhandling att man inte kunnat visa att stickskadorna inte uppkommit i samband med fallet. Hon poängterar också att det inte funnits några spår på att något sexuellt skett mellan Wall och Madsen, något åklagaren inte höll med om. Hon menade också att åklagaren utelämnat viktiga delar av obduktionsrapporten.

– Bland annat handlar det om ett blåmärke som inträffat innan hon dog som stöder min klients berättelse om att det handlar om en olyckshändelse, sa hon.

Läs mer:

×