Kammaråklagare Rikard Darell. FOTO: Johan Nilsson/TT
Advokat Mikael Sundman berättar att hans klient känner stor lättnad efter beslutet. FOTO: Johan Nilsson/TT
22-åringen är misstänkt för försök till våldtäkt som ska ha inträffat på hotell Clarion Malmö live.

Fotbollsspelaren släppt på fri fot

MALMÖ Den allsvenske fotbollsspelaren från MFF som suttit häktad misstänkt för våldtäkt mot barn försattes på fri fot av Malmö tingsrätt på söndagseftermiddagen. Han är fortfarande misstänkt, bland annat för två fall av sexuellt utnyttjande av barn.

Efter en ovanligt lång häktningsförhandling meddelade rådmannen Christina Nilsson beslutet.
22-åringen är fortfarande misstänkt på sannolika skäl för två fall av sexuellt uttnytjande av barn.
Han hämtades till förhör i torsdags och anhölls senare. Under lördagen begärdes han häktad misstänkt för våldtäkt mot barn och för försök till våldtäkt mot barn. Tingsrätten mildrade brottsrubriceringarna.

22-åringen försattes på fri fot på söndagseftermiddagen. Rätten ansåg inte att det förelåg en påtaglig risk att 22-åringen skulle försvåra utredningen i det här läget.
22-åringen är en allsvensk fotbollsspelare från MFF.

Hans försvarare, advokat Mikael Sundman var nöjd med tingsgrättens beslut. Häktningsförhandlingen hölls innanför stängda dörrar.
– Vi har fått slita hårt men mina förhoppningar har infriats. Det fanns ingen grund för fortsatt häktning, kommenterar Mikael Sundman.

– Hans fortsatta fokus blir nu av sportslig karaktär.
22-åringen är fortfarande misstänkt för två fall av sexuellt uttnyttjande av barn. Målsägande är en flicka som enligt uppgift var under 15 år när händelserna ägde rum.
– Min klient erkänner att han haft sex med en person men det har inte varit av brottslig karaktär. Han har inte haft någon insikt om att det var ett barn som han hade sex med, fortsätter Mikael Sundman.

De två fallen av sexuellt uttnyttjande ska ha ägt rum i Folkets park den 1 juni och på Adelgatan under perioden april-juni.
Den tredje brottsmisstanken gäller en händelse i juli på Clarion hotel på Malmö live. Tingsrätten ändrade den brottsmisstanken till försök till våldtäkt.
Kammaråklagare Rikard Darell respekterar tingsrättens beslut men har ännu inte bestämt sig för om han ska överklaga.

Som nämnts ändrade tingsrätten brottsrubriceringen i två fall, från sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn till på sannolika skäl misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn.
– Det är egentligen exakt samma gärning vi talar om förutom att sexuellt utnyttjande av barn är mindre allvarligt, kommenterar Rikard Darell.
Rikard Darell berättar att utredningen startade i mitten av juli när flickan och en anhörig kom till polisstationen i Malmö och gjorde en anmälan.

Gällande flickans ålder har han dock en annan uppfattning och menar att 22-åringen borde ha känt till denna. Kontakt på sociala medier med mera styrker detta menar åklagaren.
MFF har meddelat att spelaren är fortsatt avstängd från spel.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×