22-åring försatt på fri fot

MALMÖ Den allsvenske fotbollsspelaren från MFF som suttit häktad misstänkt för våldtäkt mot barn försattes på fri fot av Malmö tingsrätt på söndagseftermdidagen. Han är fortfarande misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn.

Efter en ovanligt lång häktningsförhandling meddelade rådmannen Christina Nilsson beslutet.
22-åringen är fortfarande misstänkt på sannolika skäl för två fall av sexuellt uttnytjande av barn.
Han hämtades till förhör i torsdags och anhölls senare. Under lördagen begärdes han häktad men försattes alltså på fri fot på söndagseftermiddagen.
22-åringen är en allsvensk fotbollsspelare i MFF.
Hans försvarare, advokat Mikael Sundman var nöjd med tinsgrättens beslut. Häktningsförhandlingen hölls innanför stängda dörrar.
– Vi har fått slita hårt men mina förhoppningar har infriats. Det fanns ingen grund för fortsatt häktning, kommenterar Mikael Sundman.
– Hans fortsatta fokus blir nu av sportslig karaktär.
22-åringen är fortfarande misstänkt för två fall av sexuellt uttnyttjande av barn. Målsägande är en flicka som enligt uppgift var under 15 år när händelserna ägde rum.
– Min klient erkänner att han haft sex med en person men det har inte varit av brottslig karaktär. Han har inte haft någon insikt om att det var ett barn som han hade sex med, fortsätter Mikael Sundman.
22-åringen är även skäligen misstänkt för försök till våldtäkt.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×