Sonja Signäs har skapat en kroppsstrumpa som visar vår utsatthet.
Kelly Cobell Heyl version av ett hemlighetsfullt skogsrå.
Johan Elmehag vill med sin logga att det nya universitet ska vara konkret och ärligt.
Många nyfikna tog sig till Niagara för att titta på den nya utställningslokalen.

Kreativa objekt på studentutställning

Malmö Kreativiteten sprudlar på den studentutställning kultur- och kommunikationseleverna som visas på femte våningen i Niagarahuset på Malmö högskola just nu.

Vid invigningen pratade Sara Bjärstorp, prefekt på Institutionen för konst, kultur och kommunikation, K3 om att det var invigning för en helt ny utställningslokal.
– Här ska eleverna kunna visa upp sina arbeten och vara delaktiga i utställningar. Vi hoppas också att nyfikna blivande studenter och allmänheten ska hitta hit, säger Sara Bjärstorp.
Vid samlingsutställningen visas studentarbeten från de olika utbildningarna och forskningen inom media, kultur och design och kombinationen av teori och gestaltande arbete som genomsyrar institutionens verksamhet.
Bland utställarna hittar tidningen Sonja Signäs, som visar upp sitt examensarbete från programmet produktdesign. Hon har varit med om att ordna utställningen.
– Det är kul att få vara med i samarbetet kring utställningen. Mitt tema är Ultra controll body suite och jag vill väcka frågor kring det kroppsideal och den utseendefixering som finns idag, berättar Sonja Signäs.
Kelly Cobell Heyl har gått på kursen scenproduktion och studerar nu vidare på mönsterkonstruktion. Hon har skapat sin egen tolkning av ett skogsrå.
– Jag älskar att skapa och använda min fantasi och är intresserad av nordisk folktro. Det här är ett bra tillfälle att visa upp en av mina kostymer, menar Kelly Cobell Heyl.
Johan Elmehag, som studerar grafisk design, har gett sin bild av hur Malmö universitet ska utforma sin nya logga. Då har emojis en stor betydelse för uttrycket, menar han
Utställningen visas för allmänheten under vardagar fram till den 13 oktober.

Dagens fråga

Brukar du låna böcker på bibliotek?

Loading ... Loading ...