Övriga kommunalråd förvånade över utspelet

Svalöv Torbjörn Ekelund säger att han informerat de andra i Svalövs styre om att han ångrar sig om Svalövsambassadörsutnämningen.
Men både Birgitta Jönsson (S) och Olof Röstin (M) blir förvånade när de hör om utspelet.

Kommunstyrelsens ordförande, tillika ordförande i ksau, Birgitta Jönsson känner inte till Torbjörn Ekelunds ånger.
– Nej. Han har berättad att det finns synpunkter inom hans parti men jag har inte hört att han har ångrat sig eller att han skulle gå ut med det. Men det är förstås upp till honom – jag står bakom beslutet i ksau helt och hållet. Återigen – det är ju inte Arborelius åsikter i vissa frågor som är utnämnda, utan han som person, säger hon.

Hon berättar att det informerades om hur utnämningsprocessen gått till under senaste sammanträdet i kommunstyrelsen men att ingen av ledamöterna, inte heller Torbjörn Ekelund, då ställde någon fråga.
– Om ingen opponerar sig så förväntar jag mig att man står bakom utnämningen. Det var ju ett fullständigt enigt ksau som utnämnde Anders Arborelius till Svalövsambassadör.
Även Olof Röstin, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och ledamot i ksau, uttrycker förvåning.
– Ekelund har sagt att Liberalernas grupp har varit kritiska men jag har inte hört något om att han ångrar sig. Jag har uppfattat det som att alla ledamöter i ksau stod bakom beslutet men jag vill inte kommentera detta i övrigt, säger han.

Torbjörn Ekelund vidhåller att han berättat för dem att han skulle skicka ut ett pressmeddelande.
– Men det är möjligt att de inte uppfattade det som jag trodde. Att jag inget sa på kommunstyrelsens möte är för att det enbart handlade om arbetsgången, det var inte läge för debatt då.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×