Socialdemokraterna har nu satt ner foten efter ett medlemsmöte. Partiet vill bevara både Folkets park och Folkets hus i Löddeköpinge. Foto: Stefan Persson

(S): Bevara Folkets park i Löddeköpinge

Löddeköpinge Folkets parks framtid i Löddeköpinge har debatterats i snart 30 år.
Nu tycker Socialdemokraternas medlemmar att det får vara nog. Vid ett möte beslutades att partiet inte längre står bakom en exploatering av parken.

– Vi har försökt hitta en lösning med bebyggelse i närmare 30 år. Det har diskuterats höga hus, men också en huskropp i en halvcirkel där Zwing It skulle ha en lokal i mitten, säger Catrin Tufvesson (S), oppositionsråd i Kävlinge.

Partiet menar att det är dags att ge såväl dansföreningen Zwing It, som under många år svävat i ovisshet om vad som ska hända om Folkets hus där de har sin verksamhet, och de kringboende ett besked om vad som ska hända med parken. Det beskedet bör bli att Folkets park och Folkets hus ska bevaras för framtiden.
– De som bor runt omkring är oroliga när det utlysts en markanvisningstävling. Det finns andra områden att bygga på i Löddeköpinge, säger Catrin Tufvesson.
Tidigare i år kom beskedet från den politiska majoriteten att en tävling ska utlysas om hur Folkets park ska bebyggas. Det skedde efter att planerna på att låta KKB och det privata bolaget Solkärnan bygga bostäder i parken dragits tillbaka.

Det dröjde inte länge innan beskedet kom att tävlingen skjuts på framtiden. Detta efter att politikerna i kommunstyrelsen beslutat att hela Tolvåkersområdet ska byggas om. Bland annat kan Zwing it få nya lokaler i området.
Men Socialdemokraterna nöjer sig inte med att tävlingen skjuts fram. Det vill att den skrotas helt, och att parken bevaras.
– Vi tycker att argumenten är på vår sida, att behålla grönytorna, säger Catrin Tufvesson.

Hon hänvisar bland annat till den förtätningsstrategi som kommunstyrelsen nyligen klubbade igenom, men också i den nya översiktsplanen som ska tas fram.
– Där framgår det att man ska bygga på grönområden i centrala delar av Löddeköpinge.
Socialdemokraterna menar att Folkets parks centrala läge gör den värdefull för Löddeborna. Den behöver bara göras mer attraktiv och säker att besöka.
– Man behöver ta bort buskar, och belysningen är inte helt ok. Sedan har vi Folkets hus som en pärla i mitten.

Catrin Tufvesson sticker inte under stol med att Folkets park också är en del av partiets historia, och att man vill bevara den.
– Men borgarna vill riva, säger hon.

Dagens fråga

Påsk och deckare hör ihop tycker norrmännen. Ska du läsa någon krimroman i helgen?

  • Nej (82%, 332 Röster)
  • Ja (18%, 75 Röster)

Antal röster: 407

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev