Likhundar har markerat i sökandet efter Wall

Öresund Med hjälp av svenska likhundar har polisen hittat flera ställen i Öresund där delar av Kim Wall kan finnas.
– Vi dök senast i lördags och planerar fortfarande att göra nya dykningar, säger Jens Møller, chef för Köpenhamnspolisens mordrotel, till danska TV2.

Den tionde augusti försvann den svenska journalisten Kim Wall från ubåten Nautilus ute på Öresund. Elva dagar senare hittades en torso, nedtyngd med vikter, i standkanten vid Amager som visade sig tillhöra henne.

Sedan dess har sökandet fortsatt i hopp om att hitta resten av kroppen och att man med den ska kunna verifiera eller falsifiera Peter Madsens historia om att Wall dödats av en olyckshändelse när den 70 kilo tunga luckan till ubåten föll i hennes huvud. Men än så länge gäckar de polisen.

Polisen har kunnat fastställa hela ubåtens rutt under den aktuella färden. Från södra Öresund har den seglat upp mot Middelgrund och Flakfortet, där den har dykt. Därefter har den seglat ned genom Öresund och in i Kögebukten. Ingenstans längs rutten ska ubåten ha varit iland.

Det är kors och tvärs längs den rutten som man nu seglar i små båtar med specialtränades svenska likhundar, uppger polisen för danska TV2, i hopp om att de ska få upp ett luktspår. Hundarna kan känna av lukten av en död människa ända ned till 30 meters djup.

Och även om man ännu inte hittat fler kroppsdelar så har sökandet inte varit helt förgäves.
– Hundarna har markerat på flera ställen och det är på de ställena vi planerar att dyka, säger Jens Møller till TV2.

Till Ekstrabladet säger han:
– Vi letar självfallet efter de saknade kroppsdelarna och så letar vi så klart också efter ett potentiellt mordvapen eller annat som har använts i samband med det här.

Man söker också efter Kim Walls kläder som man trots massor av tips ännu inte hittat. Totalt har, före helgen, 828 personer hört av sig till polisen med upplysningar, enligt TV2.

Läs mer:

Dagens fråga

Tittade du på Nobelfesten?

  • Nej (74%, 547 Röster)
  • Ja (26%, 191 Röster)

Antal röster: 738

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev