Malmö FF:s Erdal Rakip jublar med Carlos Strandberg efter 1-0 medan Hammarbys målvakt Johan Wiland, tidigare i MFF, deppar. Foto: Björn Lindgren/TT

Två mål av Rakip när MFF visade klass

FOTBOLL Malmö FF kände flåset från Djurgården. Men efter 4-0 mot Hammarby var lättnaden stor.

– Spelarna visar en vinnarmentalitet i dag, menar den nöjde tränaren Magnus Pehrsson.
Inför avsparken på Swedbank stadion på söndagen skiljde det bara fyra poäng ned till tabelltvåan Djurgården. Men ett taggat och energifyllt MFF var klasser bättre än Hammarby, som var blekt om nosen. Hemmasegern var odiskutabel.
– Både jag och spelarna kände av pressen inför den här matchen, erkänner Magnus Pehrsson.
– Vi tog oss samman, och spelade en bra fotboll, vi var mer direkta och prioriterade djupledsspelet, säger han om den solida insatsen.

Erdal Rakip var rejält på hugget. Mittfältaren svarade för både 1-0-målet i första halvlek, och han stängde sedan matchen genom att raka in 3-0 på en retur efter ett avslut från Markus Rosenberg.
Magnus Pehrsson hade idel lovord över Rakips rappa insats:
– Han har löst rollen bra på högerkanten, han har gjort sex mål hittills och visat att han är en viktig poängspelare för oss.
Någon förlängning av kontraktet har han dock ännu inte ritat på.
– Jag ser förstås gärna en förlängning, men det där är Dannes (sportchefen Daniel Anderssons) bord, förklarar ”MP” kontraktsläget.

Jo Inge Berget var tillbaka i startelvan igen, och det verkligen lyser energi om den ständigt löpande norrmannen.
Han låg bakom Rakips ledningsmål med en passningsnick. Och sedan höll han sig framme i början av den andra halvleken och gjorde 2-0 på en kraftfull nick efter en precis hörna signerad playmakern Anders Christiansen.
Den danske snidaren var även han tillbaka i startelvan, och han har stor betydelse för MFF:s spel.
Även ytterbacken Anton Tinnerholm kom in med löpvilja och sedvanlig frenesi på högerkanten.
– Det viktigaste i dag var vår prestation, gör vi det som vi ska göra så kommer också målen och poängen av sig själv, menar ”AC”.

Han fick dock syna det gula kortet, och är därmed avstängd i onsdagens bortamatch mot Östersunds FK.
Sak samma gäller för Markus Rosenberg.
Annars såg samarbetet med ”Mackan” och prestigevärvningen Carlos Strandberg intressant och lovande ut. Den nye MFF-anfallaren är kraftfull i sitt agerande, och han har en självklar direkthet i sitt spel.
– Det blir en rejäl kraft med dem tillsammans där framme, tiden talar dessutom för att deras samarbete ska bli ännu bättre, menar Magnus Pehrsson.
Carlos Strandberg blev dock mållös i sin MFF-debut från start, medan inhopparen Alexander Jeremejeff målade i matchens sista minut. Han fastställde slutresultatet till 4-0.

Hammarbys målvakt Johan Wiland avtackades med blommor före avspark för sina insatser i MFF. Efteråt var det kluvna känslor.
– Det var en otrolig klasskillnad, bara för oss att glömma den här insatsen och försöka revanschera oss i nästa match mot IFK Göteborg, säger han nedstämt.
Inte heller Jiloan Hamad, som hade sex fina MFF-år, hade mycket att yvas över i återkomsten på Swedbank stadion.
– Det kändes som att vi inte vågade spela fotboll. Jag tror att MFF vinner guldet, de visade bra form, de har bredden, och de plockar ofta poäng också när inte spelet stämmer, säger Hammarbymittfältaren.
Publiksiffran landade på 18 830 åskådare.

Läs mer: