Måndagen den 21 augusti hittades Kim Walls torso vid strandkanten på Amager. Ännu fortsätter sökandet efter resten av kroppen. Foto: Johan Nilsson / TT

Sökandet efter likdelar fortsätter

Svenska likhundar bistår den danska polisen i sökandet efter resterna av Kim Walls kropp.

Den 21 augusti hittades en torso av en kvinna vid strandkanten på Amager. Torson, som varit nedtyngd med vikter, visade sig precis som man från början trott, tillhöra den försvunna svenska journalisten Kim Wall.

Sedan dess har u-båts- och raketkonstruktören Peter Madsen – efter att ursprungligen sagt att han satt av Kim Wall levande på land – till slut medgivit att hon omkommit ombord på hans ubåt Nautilus och att han kastat kroppen överbord.

Mot sitt nekande sitter han nu häktad misstänkt för dråp och brott mot griftesfriden. Han hävdar att dödsfallet var en olyckshändelse – att Wall fått en 70 kilo tung lucka i huvudet – och att han inte har styckat kroppen.

Drygt tre veckor har gått sedan torson hittades och sökandet pågår fortfarande efter resten av kroppen; efter huvudet, armarna och benen. Även hennes kläder saknas. Enligt Ekstrabladet söker man ännu i Kögebukten.

– Vi har under den gångna veckan haft assistans av svenska likhundar. De har varit i Danmark i tre dagar och i samband med det har vi också haft dykare ute, säger Jens Møller, chef för Köpenhamnspolisens mordenhet, till tidningen.

Han berättar också att likhundarna senast var ute i söndags.
– Vi är fortfarande inte färdiga med att dyka.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

  • Ja (52%, 200 Röster)
  • Nej (48%, 185 Röster)

Antal röster: 385

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev