”Det har tagit alldeles för lång tid”

höör/Orup Områdeschefen på Orup Kerstin Olsson är självkritisk till att det fortfarande inte finns någon lift på plats i bassängen på Orup.
– Jag är den förste att beklaga. Vi har verkligen tjatat på fastighetsskötaren att vi måste ha en lift, säger hon.

Kerstin Olsson är långtifrån nöjd med situationen som uppstått. Rehabiliteringsmedicin på Orup är en del av Skånes universitetssjukhus (SUS) och swimmingpoolen är en viktig del i mångas rehabilitering.

– När liften inte har fungerat har vi fått förstärka med mer personal vid bassängen och använda andra hjälpmedel för att personer med omfattande funktionshinder ska kunna bada, säger Kerstin Olsson.

Varför har det tagit så lång tid att få en ny lift på plats?
– Jag kan bara gissa. Men turerna kring om fastigheten ska säljas eller inte har säkert påverkat.
Kerstin Olsson har fått besked av Regionfastigheter att man håller på att sammanställa pengar för att kunna få en ny lift på plats.

När blir detta?
– De ska ta fram ett datum men jag kan inte svara på när det blir. Det jag vet är att den nya liften ska ta liggande personer. Inte bara sittande som tidigare.

Kerstin Olsson säger att rehabiliteringen av rullstolsbundna patienter är en hjärtefråga för personalen. Det är också därför man satt in extra resurser för att patientkategorin ska kunna nyttja bassängen. Samtidigt vittnar patientföreningarna om att flera personer i rullstol inte har kunnat eller vågat bada.

– Behovet är mycket stort. Att vi har en fungerande lift är A och O i rehabiliteringen. Det är många som behöver den, säger Lotta Svensson som är ansvarig för bassängen på Orup.

Läs mer:

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×