FC Rosengårds lagkapten Caroline Seger var otroligt upprörd på domaren efter att hennes mål som kunde inneburit 3–2 totalt missades av domaren. Det skånska derbyt slutade 2–2. Foto: Björn Lindgren/TT
MALMÖ 20170903Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen protesterar mot att domaren dömt bort Caroline Segers 3-2-mål under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan FC Rosengård och Vittsjö GIK på Malmö IP. Matchen slutade oavgjort 2-2.Foto: Björn Lindgren / TT / kod 9204
MALMÖ 170903 Rosengårds Hanna Folkesson mot Vittsjös Osinachi Marvis Ohale under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan FC Rosengård och Vittsjö GIK på Malmö IP. Matchen slutade oavgjort 2-2.Foto: Björn Lindgren / TT / kod 9204
MALMÖ 170903 Rosengårds Sanne Troelsgaard vrålar ut sin frustration efter en missad målchans under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan FC Rosengård och Vittsjö GIK på Malmö IP. Matchen slutade oavgjort 2-2.Foto: Björn Lindgren / TT / kod 9204

Slarvigt FC Rosengård tappade två poäng

malmö FC Rosengård slarvade bort segern mot Vittsjö och matchen slutade 2–2.
Efter matchen var hemmalagets tränare Jack Majgaard Jensen förbannad på domarna. Anledningen? Dansken menade att Caroline Segers nick i den 83:e minuten var inne.

– Som jag ser det tog domaren tre poäng ifrån oss. Alla andra såg att det var mål, sa Jack Majgaard Jensen.
Situationen Jensen pratade om inträffade i den 83:e minuten då Caroline Seger efter en tilltrasslad situation nickade in bollen i mål. Så trodde åtminstone alla hemmaspelare.
– Det är tråkigt att domarna avgör ännu en match. Det är inte bara denna matchen utan det händer gång på gång, därför måste man kommentera det, sa Majgaard Jensen.
– Vi måste ha bättre domare i Allsvenskan om vi ska tas på allvar.
FC Rosengård började annars matchen riktigt bra och dominerade den första halvleken totalt. Ledningsmålet kom i den 26:e minuten då Hanna Folkesson kastade sig fram på ett inlägg och tryckte in bollen. Tre minuter senare drog Ali Riley till med ett riktigt drömmål. Högerbacken skickade iväg vad som såg ut att vara ett inlägg, som seglade in i bortre krysset. I det läget var allt frid och fröjd för hemmalaget. Det skulle förändras i den andra halvleken.

Då började hemmalaget slappna av och tillät Vittsjö att komma in i matchen. Reduceringen till 2–1 fick bortalaget in i den 57:e minuten och i den 75:e var det kvitterat, på straff, efter att Caroline Seger dragit ner en Vittsjöspelare.
FC Rosengård tryckte sedan på för en kvittering och bästa läget var Caroline Segers, men domaren bedömde att bollen inte var inne och därmed slutade matchen 2–2.
– Samma domare som missade målet missade även när bollen var ute en meter i den första halvleken. Det blir fel på fel på fel, sa Majgaard Jensen.

Även FC Rosengårds mittback Anita Asante var besviken över resultatet.
– Jag håller med Jack. Vi gjorde en jättebra match, spelade tillsammans och skapade mycket målchanser, framförallt i första halvlek. Vi är besvikna över resultatet.
Resultatet innebär att FC Rosengård är fyra poäng bakom serieledande Linköping. Ska guldhoppet leva krävs det seger för FC Rosengård i seriefinalen nästa söndag.