Foto: TT/Arkiv

Inga hemliga rum i Madsens ubåt

Danmark Polisen har inte hittat några hemliga rum i Peter Madsens ubåt.
Det rapporterar danska tv2.dk.

Under tisdagen gick danska polisen ut med beskedet att man skulle röntga Peter Madsens ubåt Nautilus för att söka efter hemliga fack och andra ledtrådar som kan kopplas till den svenska journalisten Kim Walls död.

Dagen efter meddelade polisen att man inte funnit några hemliga rum. Polisen använde en mobil lastbilsscanner vid undersökningen.

– Vi har hittat hålrum där vi förväntade oss att hitta hålrum men inga fynd har gjorts, säger Köpenhamnspolisens Jens Møller.
Enligt tv2.dk kommer nu också uppgifter om att Peter Madsen tidigt avslöjade för polisen att Kim Wall var död och att hennes kropp kastats i havet. Avslöjandet ska ha skett redan innan Madsen ställdes inför häktningsdomaren den 12 augusti.

I samband med häktningen ska Peter Madsen ha velat ge sin version om vad som skett men domaren valde att hålla förhandlingen bakom stängda dörrar.
Trots att Madsen sagt att den svenska journalisten var död fortsatte polisen att söka efter henne. Den 21 augusti upptäckte en förbipasserande cyklist en torso som tillhörde en kvinna vid Aamager söder om Köpenhamn.
Dagen efter meddelade polisen att kroppen identifierats som den saknade Kim Wall.

Journalisten försvann efter en färd tillsammans med Peter Madsen ombord på hans ubåt Nautilus den 10 augusti.
Madsen själv räddades sedan ubåten plötsligt sjunkit. Farkosten bärgades dagen efter och konstaterades då vara tom.
I de första polisförhören ska Peter Madsen ha uppgett att han satt i land Kim Wall redan samma kväll som färden skedde, men ändrade sedan sin berättelse och berättade att journalisten var död och att han ”begravt” henne till havs.

Läs mer: