Peter Madsen. Foto: TT Foto: Foto: Bax Lindhardt / TT

Dokumentär om Peter Madsen stoppas

En dokumentär om ubåtsuppfinnaren Peter Madsen som skulle ha haft premiär i Danmark höst ställs nu in.

Under det senaste året har en internationell filmare jobbat på en dokumentär om uppfinnaren Peter Madsen, som nu är mer internationellt känd som misstänkt för att ha dödat journalisten Kim Wall då hon följde med honom ut i hans ubåt.

Planen var att dokumentären skulle ha premiär i Århus i höst, i samband med att den danska staden firar att de blivit Europas kulturhuvudstad.
Nu rapporterar DN att planerna ställs in.
– På grund av de tragiska händelserna omkring ubåten och polisens förundersökning har vi i samråd med fotografen beslutat att stoppa detta projekt, säger Peter Vestergaard, presschef på sekretariatet för Aarhus 2017, till DN.