Livstids fängelse för sommarstugemorden

ARBOGA "Arbogakvinnan" Johanna Möller döms till livstids fängelse för mord, anstiftan till mord och mordförsök. Hennes tidigare pojkvän och sambo Mohammad Rajabi döms för mord och försök till mord till fängelse 14 år samt utvisning och förbud att återvända till Sverige.

Johanna Möller döms till livstids fängelse för de uppmärksammade sommarstugemorden i Arboga. 2015 hittades hennes ex-make drunkad i vattnet nedanför stugan och ett år senare knivmördades hennes pappa och hennes mamma knivskars svårt i samma stuga.

Mohammad Rajabi erkände under rättegången att han knivhögg föräldrarna och att det var Johanna Möller som gav honom kniven och uppmanade honom att begå brottet. Eftersom han inte var 21 år fyllda vid brottet kan Mohammad Rajabi inte dömas till livstids fängelse utan döms till 14 års fängelse och utvisning. En av rättens ledamöter var skiljaktig och ville döma honom till 12 års fängelse.

Johanna Möller nekade under hela rättegången till anklagelserna mot henne. Förutom domen för mord, anstiftan till mord och mordförsök döms hon för stämpling till grov misshandel i ett fall, grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, givande av muta, urkundsförfalskning, och hot mot tjänsteman.

De båda döms även att betala skadestånd.

Mohammad Rajabi ska betala 244 000 kronor till Johanna Möllers mor. Johanna Möller å sin sida döms att betala ett skadestånd på en rad olika skadestånd mellan 45 000 kronor och 105 000 kronor till sin ex-makes familj och medlemmar i hennes egen familj, hon ska även betala ett skadestånd på 267 000 kronor till ett försäkringsbolag.

×