Stefan Borg (SD). Kommunfullmäktige i Hörby.

Borgs grova inlägg kritiseras

HÖRBY SD-ledaren Stefan Borg har kommenterat kommunens Prideflaggning på ett sätt som S-ordförande Renaldo Tirone tycker är djupt provocerande.
I sin kommentar har Stefan Borg radat upp brottsliga sexuella avvikelser som nekrofili, pedofili och tidelag.
– Han anklagar kommunen för rena olagligheter om det skulle vara så att vi skulle bejaka de vidriga orden han använder, säger S-ordförande Renaldo Tirone.

Inlägget som Hörbys socialdemokratiska ordförande, Renaldo Tirone, reagerat på är en kommentar som Stefan Borg (SD) skrivit på facebook.
I inlägget kommentar Borg att kommunen valde att hylla Pridefestivalen i Malmö genom att man hissade Prideflaggor utanför kommunhuset.
På kommunens hemsida förklarade man att flaggningen skedde för att det ”går i linje med kommunens strävan att arbeta för ett Hörby som är till för alla”.

I sin kommentar har Stefan Bog valt att rikta in sig på den formuleringen. Stefan Borg kommenterar kommunens formulering på följande sätt:
”Allt för alla, inga gränser här, i Hörby ska alla inkluderas, alla ska kännas stolthet, nekrofiler, pedofiler koprofager, tidelagare – you name it!”, skriver Stefan Borg.
Den kommentaren har fått S-ordförande Renaldo Tirone att reagera.
– Han beter sig väldigt illa tycker jag. Han är långt ute på djupt vatten tycker jag.
Renaldo Tirone anser att Borgs kommentar inte kan uppfattas på något annat sätt än att Borg syftar på att hbtq-personer är att likställa med de böjelser han räknar upp, varav flera är förbjudna i Sverige.

Renaldo Tirone uppfattar kommentaren som att Borg anser att kommunens Prideflaggning skulle vara detsamma som att kommunen omfamnar de sexuella avvikelser som Borg räknar upp.
– Han anklagar kommunen för rena olagligheter om det skulle vara så att vi skulle bejaka de vidriga orden han använder. Han syftar på att vi bejakar de här fyra orden genom att bejaka hbtq-rörelsen. Så läser jag det.
Enligt Renaldo Tirones uppfattning vill Borg genom sin kommentar skymfa kommunens Prideflaggning.

– Jag tror att han gör det för att få folk att tycka att det här skulle vara något skamligt – att stå upp för hbtq-rörelsen. Men det har vi ju enats om i det här landet att det inte är. Vi har ju lagstiftat om diskriminering för att göra allt för att förhindra att människor diskrimineras på grund av sin läggning. Då går det ju helt i linje med att en kommun står upp för de värderingarna.

Skånska Dagbladet har tidigare skrivit om kommunens Prideflaggning i början av augusti. Strax efter att de hissats stals flaggorna och samtidigt sattes klistermärken upp utanför kommunhuset med budskap som hade en nazistisk organisation som avsändare.
Efteråt gav kommunalrådet Susanne Meijer (S) besked om att nya flaggor skulle köpas in och att flaggningen skulle förlängas med anledning av stölden.

Stefan Borg kommenterade extraflaggningen i Skånskan och menade att det riskerade att ”inbjuda till ett flaggkrig”.
Renaldo Tirone uppfattar det som att Stefan Borg agerar och uttrycker sig på ett sätt i media och i fullmäktigesalen men sedan går betydligt hårdare fram i sociala medier.
– Jag skulle vilja att folk förstår att han jobbat med flera olika agendor. Jag anser att han spelar med dubbla agendor. Han uppviglar folk som inte borde uppviglas.

Vad menar du med det?
– Det finns en hel del mörka krafter, eller elaka krafter, som hellre fokuserar på att göra illa än att göra gott. Det känns som att han vänder sig till dem. När han skriver som han gör så drar det igång ytterligare en mängd människor. Det vi brukar kalla ”svansen”.

Renaldo Tirone hävdar att Borg är skenhelig.
– Jag ser det som att han jobbar på ett sätt för att visa en sida för allmänheten och då tycker han lite vagt och svävande. Då är han lite skenhelig. Sedan när han är ute på nätet så är han näst intill rabiat. Det har ju ett syfte så klart.

Och det syftet är?
– Det är ju att få fart på ”svansen”. Sverigedemokrater och andra och det kan nog vara en del nazister eller andra också.

Dagens fråga

Längtar du efter snö?

Loading ... Loading ...