”Vi letar efter en död person”

Köpenhamn Danska styrkor har sökt efter försvunna Kim Wall sedan i fredags. Nu har de gett upp hoppet om att hitta henne vid liv.

– Det är vår förmodan att vi letar efter en död person, säger Jens Møller Jensen vid Köpenhamnspolisens mordrotel.

Vid lunchtid på torsdagen lade danska polisen ut en film med ett pressmeddelande om hur det går i sökandet efter Kim wall, som under märkliga omständigheter försvann spårlöst från ubåten Nautilus för en vecka sedan.

– Vi söker primärt i området kring Kögebukten, både på den danska och svenska sidan, säger Jens Møller Jensen.
Han berättar vidare att de inte har några konkreta indikationer på var de ska söka, men att de både idag och under gårdagen dykt i delar av Kögebukten för att hitta en kropp.

Man betraktar det inte längre som troligt att hitta Kim Wall vid liv.
– Vi har sökt mycket med flyg och det har inte gett några stora konkreta resultat. Vi letar inte med flyg nu längre, säger Jens Møller Jensen.

I det videoinspelade pressmeddelandet bekräftar han också att svensk polis deltagit i sökandet efter Kim Wall.
– Vi har bett vår svenska polisstyrka om hjälp i saken och de har hjälpt oss på olika sätt, bland annat har de igår och idag varit ute och sökt med helikoptrar.

Jens Møller Jensen skickar också ut en vädjan till svenska seglare om att vara uppmärksamma på saker som flyter runt. han menar att det bästa om man som seglare hittar ett föremål som kan vara intressant för utredningen, är om man plockar det med sig in i land till polisen.

 

Dagens fråga

Ska du resa bort under julhelgen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev