Jafer Taoun värderade alla hjärtan lika högt och som de vore guld. Kärleksväggen ger stan extra kärlek. Foto: Hanna Dockson
Pride flaggen var ett omtyckt inslag hos många av barnen.
Många stannade till och tog bilder framför kärleksväggen.
Malin, Klara och Maja Olin gillade kärleksväggen mycket.

Barnen hyllade stan med kärleksvägg

Malmö Drömmarnas hus konstpedagog Jafer Taoun tyckte att Malmö borde få en kärlekshyllning. Resultatet blev en kärleksvägg med hjärtan.

Kärleksväggen började produceras redan under sommaren.
– Vi ville lyfta fram det positiva och visa kärlek till Malmö stad och då kändes det självklart att börja med barnen och att välja en enkel symbol som just hjärtat, säger Jafer Taoun.
Under sommaren har 400 barn bidragit med hjärtan från helt olika stadsdelar i Malmö. Arbetat har gjorts under två dagars workshop. Utöver väggen så har barnen även skrivit flaskpost med budskap och tankar kring Malmö och framtiden.
– Alla bär på kärlek och alla vill se kärlek, säger Jafer Taoun.

Engagemanget lockar många föräldrar och barn.
– Jag såg det på Malmö festivalens hemsida och direkt när vi kom till Barnlandet på festivalen så såg vi väggen. Det ville flickorna förstås vara med på och hyllade de som de tycker om, säger Klara Olin. Hon berörs mycket av när det blir gemensam handling och kärleksförklaring till Malmö som stad.

Under Malmöfestivalen har väggen ett hem, men efter det söker den en ny plats där kärlek behöver vara levande. Intressenter kan höra av sig till konstnären.

Dagens fråga

Har du fått vårkänslor?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev