Bara 0-0 för MFF U21 – missar A-slutspelet

FOTBOLL Malmö FF fick nöja sig med oavgjort, 0-0 hemma på Heleneholms idrottsplats mot Elfsborg, i den sista omgången i den södra U21-allsvenskan,

Vinst var ett måste för att MFF skulle avancera till A-slutspelet.
Om MFF vunnit matchen hade de också vunnit serien. Nu slutade de i stället fyra på 24 poäng. Elfsborg blev tabelletta på 26 poäng före Häcken och Halmstad på 25 poäng.

Den missade slutspelsmatchen innebär dock inte att årets U21-säsong är över för MFF. Inom kort lottas nämligen B-slutspelet, där sex nya matcher väntar. I onsdagsmatchen var det Elfsborg som öppnade starkast, men MFF spelade upp sig och jämnade ut spelet och skapade några halvchanser. Närmast ett mål för MFF var Laorent Shabani, som i fritt läge sköt rakt på målvakten.
– Första 20 minuterna har vi problem med Elfsborg som öppnar jättebra. Vi har endast korta anfall men bakåt lyckas vi ändå hålla dem ifrån oss, säger MFF:s tränare Roland Larsson på klubbens hemsida.
– Med tanke på vår prestation idag så var resultatet okej, men tyvärr räckte det inte med oavgjort för att nå A-slutspel. Ska man vara ärlig ligger Elfsborg närmast segern. Ett bollskickligt lag med fint passningsspel.

Mittbackarna Hugo Andersson och Dennis Hadzikadunic var stabila och tillsammans med innermittfältarna Samuel Adrian och Victor Kristiansson de bästa i MFF.

Sportresultat

Sport i dag