Prins Henrik och drottning Margrethe på begravning i Sverige för fem år sedan. Foto: TT

Prins Henrik vägrar begravas bredvid drottningen

Danmark Danska prins Henrik vägrar låta sig begravas bredvid drottning Margrethe. Det offentliggjorde danska kungahuset under torsdagen.

En särskild sarkofag har redan utarbetats till prins Henrik i Roskilde domkyrka, där det sedan tidigare varit planerat att han ska begravas bredvid sin hustru, drottning Margrethe.
Men nu har prinsen bestämt sig för att han inte vill ligga där vid sin död.

Drottningen har enligt Kongehuset känt till prinsens beslut sedan en tid tillbaka. Det ändrar inte hennes egna begravningsplaner.
Prins Henrik vill enligt Kongehuset fortfarande begravas i Danmark, bara inte just i Roskilde domkyrka bredvid drottning Margrethe.

– Det är ingen hemlighet att prinsen i många år har varit missnöjd med sin roll och den titel han blivit tilldelad i den danska monarkin. Den missnöjdheten har på senare år vuxit. För prinsen är beslutet om att inte låta sig begravas vid sidan om drottningen en naturlig konsekvens av att han inte har blivit likvärdigt behandlad som sin hustru, och att han inte fått den titel och funktion som han önskat, säger Lena Balleby, danska kungahusets kommunikationschef, till den danska tidningen BT.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×