Nisse Hellberg tog emot Fritiof Nilsson Piraten sällskapets Piratenpris 2017 i Kivik i måndags. Foto: Johan Nilsson

Nisse Hellberg tog emot Piratenpriset

KIVIK Rockmusikern Nisse Hellberg tog emot Fritiof Nilsson Piraten Sällskapets Piratenpris 2017 inför storpublik i Kivik i måndags.

KIVIK
Rockmusikern Nisse Hellberg tog emot Fritiof Nilsson Piraten sällskapets Piratenpris 2017 inför en storpublik i Kivik i måndags.

– Det var en av de stora dagarna i mitt liv att få Piratenpriset, jag har aldrig känt mig så hedrad, det är ju ett stort, fint pris och Piraten är min favoritförfattare, säger Nisse Hellberg.

Peter Danielsson, skattemästare i Piratensällskapet, berättar att stämningen var fantastisk och vädret fint under utdelningen som samlade omkring 1 000 åhörare.
– Jag hade privilegiet att få ringa honom och berätta det. Han är en oerhört duktig kännare av Piraten, säger Peter Danielsson.

Nisse Hellberg är mest känd som sångare, gitarrist och frontman i bandet Wilmer X, men han är också kompositör och textförfattare.
– Jag har bara fått höra positiva reaktioner på att jag som rockmusiker har fått priset. Det beror nog på att jag har skrivit hundratals låtar. säger Nisse Hellberg.

Dagens fråga

Bör vägran att göra repmånad ge fängelse?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×