Nu står det klar att lågpriskedjan Dollarstore kommer vara en av de första butikerna som tar plats i det nya handelscentrumet på Flygstaden. FOTO: Dollarstore

Dollarstore redo ta plats på Flygstaden

ESLÖV Satsningen med ett handelscentrum på området Flygstaden har tagit ett steg närmare mot att bli verklighet. Bygglovet för den första etappen har lämnats in och det är nu klart att lågpriskedjan Dollarstore tar plats i den största av de fyra butikslokalerna.

Redan i början av hösten kan det bli verklighet att spaden sticks i jorden för bygget av den första etappen av handelscentrumet intill flygfältet i Eslöv.
– Vi börjar komma igång i september/oktober. Vi följer detaljplanen strikt. Det är inga avvikelser alls så vi bedömer att risken är minimal att bygglovet inte ska gå igenom, säger Mårten Mårtensson som är vd på MIMS Invest AB som står bakom den nya satsningen på Flygstaden.
Han tror att man kommer att öppna upp butikerna i den första etappen redan i oktober nästa år.

I etapp ett finns fyra butikslokaler inritade som tillsammans utgör drygt 5 500 kvadratmeter med sina biytor, men Mårten Mårtensson kan i nuläget inte avslöja vilka butiker som blir aktuella i alla de fyra lokalerna.
Hyresgästen i den största av de fyra lokalerna kan han däremot offentliggöra.
– Det enda jag kan göra officiellt är att den stora lådan på 3 000 kvadratmeter är Dollarstore.

Lågpriskedjan Dollarstore har i dagsläget 53 butiker runt om i Sverige.
Mårten Mårtensson räknar upp bredden som Dollarstore erbjuder, med allt från förbrukningsmaterial till heminredning.
– Det är allt sådant som vi använder dagligdags och småförbrukar. Det kan vara allt från batterier eller örontops eller ljus, till kakor och godis. De är väl de som håller lägst priser i det segmentet. Det är väl det som är deras styrka och så är det stora butiker.
De fyra butikslokalerna i den första etappen är utformade i en fallande skala storleksmässigt. Från Dollarstores 3 000 kvadratmeter, till butikslokaler på 1600, 800, respektive 157 kvadratmeter.

När det gäller de övriga tre lokalerna i etapp ett vill Mårten Mårtensson inte avslöja något, men uppger att han redan har muntliga avtal med kommande hyresgäster.
Redan i oktober i år räknar han med att komma in med en bygglovsansökan för etapp två. Byggstarten är planerad till februari nästa år och invigning och öppning är planerad till april 2019.
Mårten Mårtensson berättar att man redan har ett påskrivet kontrakt med en hyresgäst för etapp två, men att han först i början av hösten kan berätta exakt vilken butikskedja det rör sig om.
– Det blir livsmedel, avslöjar han och berättar att det i etapp två även kommer finnas plats för andra funktioner som café och restaurang.
– Där är inget klart men det blir alltid lite sådan servicefunktioner kring det.

Efter det kan det bli fler etapper som byggs, så att det sammanlagt kan bli fyra etapper, där etapp tre i så fall delas i två funktioner.
– Men där vet vi inte så mycket än. Där för vi bara diskussioner med olika aktörer.
Totalt omfattar de olika etapperna 22 000 kvadratmeter byggyta.

Efter nyheten om satsningen på Flygstaden uttryckte en del handlare inne i Eslövs centrum en vis oro för den kommande konkurrensen, som man ventilerade i Skånska Dagbladet.
Mårten Mårtensson tycker oron är obefogad.
– Jag tycker inte de ska känna någon större oro. Jag tror det här kommer stärka Eslövs som helhet. I dag är det väldigt många Eslövsbor som ligger och kör till Löddeköpinge och Lund. De konsumenterna kommer ju kunna stanna på orten och handla istället, säger han och fortsätter:
– De aktörer som vi kommer ta dit finns inte i Eslöv i dag. Det viktiga för Eslöv är att behålla sin köpkraft på orten så att folk inte kör därifrån. För kör de därifrån är risken att de handlar även sådant som finns i Eslöv.

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×